Skip to content
Maxi cosi Mica autostoel 2

Maxi Cosi Mica: De ultieme 360° draaibare autostoel voor veiligheid en comfort

Op het gebied van autostoeltjes is het oerdegelijke merk Maxi Cosi absoluut toonaangevend. Met hun kennis en expertise weten zij dan ook aan alle eisen en wensen rondom veiligheid, comfort en gemak te voldoen. Dit zowel voor baby’s en jonge kinderen als voor de ouders. Hoe goed een autostoeltje echter ook is, het blijft een veel gehoorde klacht dat het lastig is om een kindje zonder moeite in een autostoel te plaatsen. Het goede nieuws is dat Maxi Cosi daar met het model Mica iets op gevonden heeft!
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Het gemak van een 360° draaibaar autostoeltje

Een autostoel mag zeker niet ontbreken op de lijst van aan te schaffen producten voor de komst van jullie kleine wonder. Nu zijn er meerdere merken met verschillende modellen verkrijgbaar, dus het is goed om de voordelen eens onder de loep te nemen. Deze zijn bij de Maxi Cosi Mica ruim vertegenwoordigd. Het gemak van de 360 graden draaifunctie voert daarbij de boventoon. Niets is namelijk fijner dan je kindje zonder al te veel gedoe veilig en vlug in de autostoel te krijgen. Bij een autostoeltje zonder draaifunctie gaat een en ander vaak niet zonder slag of stoot en moet je onnodig zwaar tillen. Precies dat is dan ook waar de 360 graden draaifunctie van de Maxi Cosi Mica uitkomst biedt. Hierdoor bespaar je tijd en moeite, wat de nodige frustratie en rugklachten voorkomt.

Veiligheid eerst: De superieure veiligheidsfuncties van de Maxi Cosi Mica

De Maxi Cosi Mica is te bevestigen middels het ISOFIX bevestigingssysteem. Dankzij dit praktische systeem zit de autostoel goed aan de auto bevestigd. Het gebruik van de autostoel is hiermee erg veilig. Bovendien bevat het autostoeltje indicatoren die aangeven of de autostoel daadwerkelijk goed bevestigd is. Dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij deze Maxi Cosi autostoel blijkt ook uit het feit dat er gebruikgemaakt is van hoogwaardige technologie op het gebied van bescherming tegen externe schokken. Zo bevat de Maxi Cosi Mica namelijk een bepaalde structuur in de zijpanelen, genaamd G-CELL. Deze structuur vermindert de impact van een zijwaartse botsing aanzienlijk. Het is tevens bewezen dat het achterwaarts vervoeren van kinderen veiliger is dan voorwaarts. Juist het feit dat dit eerste met de Maxi Cosi Mica langere tijd mogelijk is, namelijk tot een leeftijd van wel 4 jaar (18 kilo / 105 centimeter), maakt het gebruik nog veiliger. Dit is namelijk van belang om ernstig letsel te voorkomen in het geval van een frontale botsing. Door het achterwaarts vervoeren is het dan immers de autostoel die de klap grotendeels opvangt en hoofd en nek worden beter ondersteund.

Comfort voor jouw kindje: De ervaring van de Maxi Cosi Mica

Naast veiligheid is comfort natuurlijk ook belangrijk. Ook op dit punt scoort de Maxi Cosi Mica zeer goed. De gebruikte stof is zacht, de hoofdsteun bevat memory foam en het stoeltje is voorzien van schouder- en kruisbescherming. Hierdoor heeft jouw kindje geen last van snijdende gordels. Om zweten te voorkomen, is de autostoel voorzien van ventilatie in het ruggedeelte.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is de Maxi Cosi Mica in meerdere standen te verstellen. Het stoeltje beschikt namelijk over een kantelfunctie, waardoor je kindje rechtop kan zitten of juist kan liggen. Het betreft vijf verschillende standen, waaronder de ultieme ligstand die het mogelijk maakt om je kindje in de autostoel te laten slapen. Het fijne is bovendien dat de standen zelfs te verstellen zijn als je voor in de auto zit en dat het draaien van de autostoel vanuit elke stand mogelijk is.

Maxi cosi Mica

Langetermijninvestering: De veelzijdigheid van de Maxi Cosi Mica van pasgeborene tot peuter

Het bijzondere aan de Maxi Cosi Mica is dat het een autostoel is die echt vanaf de geboorte te gebruiken is tot aan het moment dat je kind de kleuterleeftijd bereikt heeft. In het begin maak je hiervoor gebruik van het zachte verkleiningskussen. Dit kun je weglaten als je kindje eenmaal 60 centimeter lang is. Tot die tijd is het verplicht. Wat eveneens verplicht is, is om je kindje tot een minimale leeftijd van 15 maanden achterwaarts te vervoeren. Het heeft de voorkeur om dit zelfs tot de leeftijd van 4 jaar te doen in verband met de bewezen veiligheid. Kies je er toch voor om je kind voorwaarts te vervoeren, dan is het mogelijk om de Maxi Cosi Mica in voorwaartse positie te installeren als je kind minstens 76 centimeter lang is. Om de positie te veranderen, dien je de autostoel te ontgrendelen middels de knop boven op de steunpoot.

Dat de Maxi Cosi Mica dus zowel in voor- als in achterwaartse positie en van een leeftijd van 0 tot 4 jaar te gebruiken is, maakt het een veelzijdige autostoel die met je kind meegroeit en om die reden gezien kan worden als goede investering voor op de lange termijn.

Maxi Cosi Mica: een gebruikersperspectief

Heb jij de Maxi Cosi Mica op het oog of ben je je nog aan het oriënteren op diverse merken en modellen? Het is in elk geval goed om te weten welke punten als positief en welke als minder positief naar voren komen. Om je hier een overzicht van te geven, zijn we in de gebruikerservaringen gedoken. Het volgende komt daar uit:

Als groot pluspunt wordt veelal genoemd dat het een zeer flexibele autostoel is. De draaifunctie vanuit elke positie in combinatie met de vijf standen maakt dat het gebruik naar ieders wens op elk moment aan te passen is. Dat dit kan met een simpele klik, is daarbij ook positief. Sommige ouders vinden de kantelfunctie echter toch wat te beperkt, al zijn dit er niet veel.

Het ergonomische ontwerp van de autostoel valt ook goed in de smaak. Zo wordt het gehele lichaam van je kindje goed ondersteund en kun je er zelf moeiteloos bij om je kindje in en uit de autostoel te halen.

Een puntje van kritiek hebben we ook gevonden. Zo geeft een aantal ouders aan dat de Maxi Cosi Mica aan de zware kant is. Het feit dat je de autostoel echter voornamelijk in de auto laat staan, maakt dit op zijn beurt weer minder relevant. 

Review Maxi Cosi Mica autostoel

Onze partner Babypark heeft deze populaire Maxi Cosi autostoel getest en hun ervaring gedeeld in een video-review. 

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.