Skip to content

Vanaf wanneer mag je baby in een campingbedje

Baby’s slapen gemiddeld 14 tot 18 uur per dag. Ook overdag doen de meeste kindjes nog twee tot drie dutjes. Wil je ervoor zorgen dat je kindje buitenshuis veilig en comfortabel kan slapen? Dan is een campingbedje ideaal. Een campingbedje is vaak licht van gewicht, makkelijk inklapbaar en eenvoudig op te zetten. Met een campingbedje creëer je waar en wanneer je maar wilt een fijn bedje voor je kind. Ben je benieuwd vanaf wanneer je baby in een campingbedje mag slapen? In dit blog vind je alle belangrijke informatie over campingbedjes op een rijtje!
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Mag een baby direct na geboorte in een campingbedje?

Of een kindje direct na de geboorte in een campingbedje mag slapen, is afhankelijk van het type campingbedje. De fabrikant zal altijd aangegeven voor welke lengte en gewicht het bedje bedoeld is. Over het algemeen zijn campingbedjes geschikt voor pasgeboren baby’s en oudere kinderen (tot drie of vier jaar oud).

Als je je pasgeboren baby in een campingbedje legt, is het belangrijk dat het bedje aan alle veiligheidseisen voldoet. Leg je kindje bovendien op zijn rug in het bedje en zorg voor een stevig matras. Maak het campingbed veilig op en leg geen kussentjes, dekentjes en knuffels bij je kindje.


Welk soort campingbedje is geschikt voor een baby?

Er zijn verschillende soorten campingbedjes te koop. Ga bijvoorbeeld voor een klassiek logeerbedje of een lichtgewicht slaaptentje. Welk campingbedje het meest geschikt is, is afhankelijk van je wensen. Een logeerbed is vaak wat groter en zwaarder. Hoewel je kindje hier het beste in slaapt, is het logeerbed soms wat onhandig om mee te nemen op reis. Ook het in- en uitklappen kost iets meer moeite dan bij een slaaptent.

Als je gaat voor een lichtgewicht en praktisch bedje voor onderweg, is een slaaptent ideaal. Je kindje ligt hier veilig en in de schaduw. Je zet het slaaptentje eenvoudig op als je een dagje naar het strand gaat of een lange vliegreis gaat maken. Een nadeel van het slaaptentje is dat je kindje op de grond slaapt. Het is niet aan te raden om je kindje hier gedurende een lange periode in te laten slapen.


Waar moet je op letten als je een campingbedje koopt?

Als je een campingbedje koopt, is het van belang om te bepalen waar en wanneer je hem wilt gebruiken. Als je hem langere tijd achter elkaar gaat gebruiken, is een klassiek logeerbed een goede optie. Mocht je het bedje snel en eenvoudig mee willen nemen op reis of naar vrienden, kies dan voor een slaaptent.

Let er goed op of het campingbedje geschikt is voor de leeftijd, lengte en gewicht van je kindje. Ook moet het bedje aan alle veiligheidseisen voldoen en voldoende ventilatiemogelijkheden bieden. Zo voorkom je dat je kindje het te warm krijgt in het bed. Neem de tijd om te onderzoeken of het campingbedje aan al je wensen voldoet. Zo slaapt je kindje goed én kan jij zelf ook met een gerust hart gaan slapen.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.