Skip to content
Puckababy slaapzakken

Puckababy slaapzakken

Heb jij een onrustige baby die moeilijk in slaap valt en snel weer wakker wordt? Puckababy heeft de oplossing: inbaker slaapzakken. De unieke vorm van de Puckababy inbaker slaapzakjes zorgt ervoor dat je kindje rustig wordt en veilig kan slapen zonder te strak ingebakerd te zijn.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Wie is Puckababy?

Ben jij al bekend met Puckababy? Puckababy is hét bedrijf in veilige slaapzakken voor kinderen van 0 tot 7 jaar. Slapen en doorslapen is belangrijk voor jonge kinderen en dit Nederlandse merk draagt graag bij aan deze basisbehoefte, maar ook jouw nachtrust is van belang. Met een kind dat weer lekker slaapt, kun jij je uurtjes slaap ook weer halen!

Welke slaapzakken heeft Puckababy?

2.1 Puckababy piep

De Puckababy Piep is een inbakerslaapzak die tot een leeftijd van ongeveer 3 maanden gebruikt kan worden. Deze slaapzak is geschikt voor onrustige baby’s. Het unieke aan deze slaapzak is dat de armen van de baby bij de slaapzak in zitten, zodat je baby zichzelf niet meer wakker kan slaan. Dit wakker schrikken noemen we de Moro-reflex. Een normaal onderdeel in de ontwikkeling van een baby, maar sommige baby’s kunnen hierdoor lastig doorslapen en worden er onrustig van. De Piep is een slaapzak waarbij de baby zich geborgen voelt en tegelijk de armen niet helemaal vrij kunnen bewegen. Het geeft weer een beetje het gevoel van de geborgenheid die je kindje voelde in de buik. Hierdoor kunnen de meeste kinderen beter in slaap komen én beter doorslapen. De onrust verdwijnt en dat is voor iedereen binnen jullie gezin fijn!

2.2 Puckababy mini

De Puckababy Mini is de opvolger van de Piep en is dus ook een inbakerslaapzak. Deze is geschikt voor jouw baby tot ongeveer 6 maanden. De geborgenheid van de Mini, maar met de mogelijkheid om met de armen los te slapen als dat nodig is, omdat je kindje begint om te rollen. Doordat je met de armen ingebakerd én los kunt slapen, is deze slaapzak ideaal om te wennen aan het slapen met de armen los.

2.3 Puckababy 4 seizoenen

De Puckababy 4 seizoenen slaapzak is een slaapzak voor kinderen vanaf ongeveer 6 maanden tot 2,5 jaar. De slaapzak is geschikt voor alle seizoenen. Tot je kindje 9 maanden is, kun je je kindje veilig en geborgen houden door de buikband te gebruiken. Hierdoor blijft je kindje op zijn plek in de slaapzak en het geborgen gevoel zorgt ervoor dat je kindje langer kan slapen. Een betere slaap zorgt voor een kindje wat beter uitgerust is en natuurlijk geldt dat dan ook voor de rest van het gezin.

2.4 Puckababy NEWBORN

De Puckababy Newborn is een slaapzak, maar dan voor baby’s tot 6 maanden. De slaapzak houdt je baby warm en geeft een geborgen gevoel. Doordat er ook anti-krabwantjes aan zitten, voorkom je dat je kindje zichzelf krabt en bovendien blijven de handjes zo lekker warm. Als je kindje lekker warm is, voelt het zich comfortabel en kan het lekker in slaap vallen.

Het voordeel van inbakeren

Als jouw baby wordt ingebakerd, kan hij de armen niet meer vrij bewegen en zichzelf niet meer wakker slaan. Dit wakker slaan wordt veroorzaakt door de Moro-reflex. De schrikreflex wordt getraind, dit gebeurt voornamelijk in de slaap en is een normaal onderdeel van de ontwikkeling. Sommige baby’s komen na zo’n schrikreactie niet meer in slaap en doen daardoor hazenslaapjes. Er ontstaat een verkeerd slaappatroon, de diepe slaap wordt bijna niet meer bereikt en jouw kleintje rust niet goed uit. Door je kindje in te bakeren begrens je zijn beweeglijkheid. Dit geeft een veilig en geborgen gevoel. In de buik was de bewegingsvrijheid natuurlijk ook beperkt. Door het inbakeren maakt je kindje zichzelf niet meer wakker en kan hij alle slaapcycli doorlopen. Hij kan hierdoor goed uitrusten, leert zelf in slaap te vallen én ontwikkelt een goed slaappatroon. En dat voorkomt veel stress, bij jou en je baby!

TOG waarde van de Puckababy

De TOG waarde geeft aan in hoeverre een product van textiel warmte vasthoudt. Het kan je helpen om in te schatten hoe warm je je kindje moet kleden. Voor iedere omgevingstemperatuur geldt een andere TOG-waarde. Als je de TOG van ieder kledingstuk optelt, probeer je niet boven de TOG uit te komen die bij de temperatuur hoort.

4.1 TOG waarde Puckababy piep

De Piep is gemaakt van katoen en heeft een TOG van 0.5. De zomerversie heeft een TOG van 0.25

4.2 TOG waarde Puckababy mini

De Mini is gemaakt van katoen en heeft een TOG van 0.5, de versie voor warme dagen TOG 0.25 en de winterversie TOG 2.0

4.3 TOG waarde Puckababy 4 seizoenen

• Lenteslaapzak 0.5
• Zomerslaapzak 0.25
• Herfstslaapzak 2.0
• Winterslaapzak 2.5

4.4 TOG waarde Puckababy NEWBORN

De Newborn is gemaakt van katoen en heeft een TOG van 0.5, de versie voor koude dagen TOG 2.0

Veelgestelde vragen over Puckababy

Hoe gebruik je de Puckababy 4 seizoenen?

De 4 seizoenen slaapzak gebruik je ieder seizoen anders. In de lente gebruik je het katoenen deel, wordt het warmer zoals in de zomer, dan rits je de mouwen eraf. Tijdens de herfst gebruik je de teddy binnenslaapzak en zodra het echt koud wordt, gebruik je de katoenen en teddy slaapzak samen.

Is de Puckababy veilig?

Ja, de slaapzakken van Puckababy zijn veilig. De slaapzakken zijn van ademend materiaal gemaakt en ook is de pasvorm belangrijk. Let erop dat de slaapzak goed past en niet te ruim of te krap is. De verschillende leeftijdsmaten van de Puckababy zorgen ervoor dat je een passende slaapzak voor jouw baby kunt vinden. De leeftijden zijn dan wel indicatie; kijk goed naar hoe de slaapzak past bij jouw baby.

Tot wanneer kan je de Puckababy piep gebruiken?

De Piep is geschikt tot de leeftijd van zo’n 3 maanden. Als je kindje eerder pogingen doet om te rollen, is het zaak om eerder over te stappen op de opvolger van de Piep, de Mini.

Tot wanneer kan je de Puckababy mini gebruiken?

Rond de 6 maanden zijn de meeste kinderen toe aan een gewone slaapzak. Er is dan behoefte aan slapen met de armen los en wat meer bewegingsvrijheid. Kijk goed naar wat jouw kindje nodig heeft en hoe groot hij is.

Puckababy aanbieding

Bespaar tijd en geld met onze Puckababy vergelijkingstool – Vind altijd de beste aanbieding voor deze populaire slaapzakken bij verschillende aanbieders. Wij bieden een overzicht van de meest recente prijzen en actuele aanbiedingen. Zo ben je verzekerd van een slimme aankoop zonder te veel te betalen voor de Puckababy slaapzak. 

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.