Skip to content
Inbakerslaapzakje Mini 3-6m Eclipse powder 5

Ontdek de Puckababy mini slaapzak

De Puckababy Mini slaapzak is de opvolger van de Puckababy Piep. Deze inbakerslaapzak is te gebruiken voor baby’s tussen de 3 en 6 maanden. Daarnaast maakt deze slaapzak de overgang van inbakeren naar reguliere slaapzakken gemakkelijker doordat deze slaapzak ook arm gaten heeft, ideaal dus! In deze blog bespreken we de kenmerken en de voor- en nadelen van de Puckababy Mini inbakerslaapzak. Ook gaan we dieper in op persoonlijke ervaringen en een aantal vragen die veel jonge ouders hebben over de slaapzak.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Ontdek de veelzijdige Puckababy mini slaapzak

Wat de Puckababy mini slaapzak zo speciaal maakt is de buikband die je baby een geborgen gevoel geeft, alsof hij/ zij continu geknuffeld wordt tijdens zijn slaap. Daarnaast verlicht deze krampjes en houdt de slaapzak op zijn plek. De slaapzak is ook verstelbaar in lengte, zo kan deze vanaf 3 maanden (62 cm) tot 6 maanden (74cm) goed aansluiten bij je baby en heb je niet het gevoel alsof je baby in de slaapzak zwemt.

De arm ritsjes maken deze Puckababy slaapzak geschikt voor de overgang tussen strakke inbaker methoden en gewoon slapen. Je baby heeft wel het geborgen gevoel van inbakeren, wat zorgt voor meer rust tijdens het slapen, maar krijgt al wel meer bewegingsvrijheid. Zo kan je baby alvast wennen aan het slapen in gewone slaapzakjes na de 6 maanden.

Er zijn 3 varianten van de Puckababy Mini slaapzak: de 100% katoen variant (fijne natuurlijke materialen voor je baby om in te slapen) met een TOG waarde van 0,5, perfect voor de zomer. De Tencel variant met TOG 0,25 is voor de echt warme dagen (bijvoorbeeld tijdens een hittegolf), en dan is er ook nog de Teddy variant met een TOG van 2,0, deze is goed te gebruiken in de late herfst, winter en vroege voorjaar. Zoals hierboven al benoemd is deze slaapzak geschikt voor baby’s van 3 tot 6 maanden, die een lengte hebben tussen de 62 en 74 centimeter.

Voordelen van de Puckababy Mini slaapzak

Eén van de grote voordelen van de Puckababy Mini slaapzak is dat deze zorgt voor een goede nachtrust voor je baby (en daarmee ook voor jezelf). Je baby voelt zich veilig in de slaapzak door de buikband die hij/ zij om heeft, wat ervoor zorgt dat hij/ zij beter doorslaapt. Als je kindje vanaf de geboorte ingebakert heeft geslapen, zal het deze slaapzak zeker waarderen. Rond de 5 maanden zal je baby mogelijk beginnen met omrollen. Deze slaapzak blijft ook dan veilig doordat je dan gebruik kunt gaan maken van de arm gaten.

De Puckababy Mini slaapzak reguleert de warmte goed en is verkrijgbaar in 3 verschillende varianten afhankelijk van het seizoen waarin je de slaapzak wilt gebruiken. In de zomer is de slaapzak lekker luchtig, waardoor je baby zijn warmte kwijt kan en veilig kan slapen. De wintervariant is voorzien van een teddy laagje aan de buitenkant, heerlijk warm voor je baby, maar gevoerd met katoen zodat vocht goed wordt afgevoerd.

Nadelen van de Puckababy Mini slaapzak

Net zoals elk product zitten er ook aan de Puckababy mini een aantal nadelen. Indien het in de winter echt koud is, kan het voor je kindje fijn zijn om een slaapzak met mouwen te dragen. Dit zorgt er vaak ook voor dat ze minder gaan draaien in de slaap en rustiger slaapt. De Puckababy Mini slaapzak heeft wel arm gaten maar geen mouwen, daardoor is deze slaapzak in de winters waarin het hard vriest misschien minder geschikt. In dit geval zou de Puckababy Bag 4 seasons aan te raden zijn. Als je als prijsbewuste ouder liever een slaapzakje hebt die in meerdere seizoenen gebruikt kan worden (en dus mogelijk niet twee varianten hoeft te kopen), zou de Puckababy Bag 4 seasons een betere keuze zijn.

Ander nadeel is dat je baby mogelijk even moet wennen aan de nieuwe slaapzak, helemaal wanneer je baby niet gewend is om ingebakerd te worden. Dit duurt vaak maar een paar dagen, maar is wel goed om rekening mee te houden.

Beschikbare kleuren van de Puckababy Mini slaapzak

Voor alle stijlvolle ouders is er volop keuze, de Puckababy Mini slaapzak is namelijk in veel verschillende motiefjes te bestellen waardoor deze altijd mooi combineert met de inrichting van je babykamer. In de wintervariant zijn dit aardse tonen (groen, crème en roestbruin). In de elke dag variant heb je de meeste keuze: van hippe printjes met bloemenmotiefjes tot maantjes en ook de aardse tinten zoals de wintervariant heeft. De zomervariant is verkrijgbaar in het wit.

Puckababy Mini aanbieding

Bespaar tijd en geld met onze Puckababy minin vergelijkingstool – Vind altijd de beste aanbieding voor deze populaire slaapzak bij verschillende aanbieders. Zo ben je verzekerd van een slimme aankoop zonder te veel te betalen.

Persoonlijke ervaringen en recensies

Hieronder kun je een greep uit de recensies van de Puckababy mini slaapzak vinden. Voor meer reviews kun je hier terecht. 

“Knus en prachtige kleur! Heerlijk zacht, rits gaat soepel, mooie kleur en voelt stevig aan. Erg warm, dus alleen te gebruiken bij koele slaapkamer.”

Fiona

“Ongelofelijk hoeveel rustiger onze zoon nu slaapt, geen gehannes meer met dekentjes & geen zwaaiende armen meer waarmee hij zichzelf wakker maakt. Uitvinding van de eeuw.”

Rebekka

“Beter dan vrije armen voor mijn kleine jongen want hij zwaait alle kanten op anders. “Lindsay

“De winter inbakerslaapzak mini (teddy) is een slaapzak waarbij ons kindje heerlijk in slaap valt. Dit komt door de fijne zachte stof, inbaker gevoel dat gecreëerd wordt en de optie om eventueel de armpjes los te maken i.p.v. in de slaapzak te houden. De mini was voor ons een fijne overgang van de piep.”

Cindy

Review Puckababy Mini slaapzak

Onze partner Babypark heeft de populaire Puckababy Mini slaapzak getest en hun ervaring gedeeld in een video-review. Ontdek nu de talloze voordelen van deze comfortabele slaapzak.

Veelgestelde vragen over de Puckababy Mini slaapzak

 

Hoe dient de Puckababy Mini slaapzak gewassen te worden?

De Puckababy Mini slaapzak kan gewassen worden op 40°C en mag ook in de droger. Wel is het belangrijk om het velcro (klittenband) en de ritsen te sluiten voor het wassen. De slaapzak en je andere wasgoed beschadigen hierdoor minder. Ook is het aan te raden om de slaapzak wel met soortgelijke kleuren te wassen of alleen een wasje te draaien met de slaapzak.

Hoe dien je de Puckababy Mini slaapzak om te doen?

Zorg ervoor dat je het vestje binnenin goed sluit, zo slaapt je baby prettig en veilig. Als je baby een maand of 5 oud is, kun je de arm gaten ook gaan gebruiken zodat je baby alvast kan wennen voordat het overgaat op een reguliere slaapzak.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.