Skip to content
Bugaboo fox 5

Verken de wereld in stijl: ontdek de Bugaboo Fox 5 kinderwagen

Ben jij op zoek naar een kinderwagen die comfort, stijl en gemak combineert? Dan is de Bugaboo Fox 5 de perfecte keuze! Deze compacte, maar toch ruime kinderwagen biedt jou en je kindje het beste van beide werelden. Vanaf de geboorte tot aan een gewicht van 22 kilo biedt deze wandelwagen stabiliteit op elk terrein en is hij toch erg wendbaar. Met handige aanpassingen zoals verstelbare rugleuning en duwstang en een moeiteloze navigatie denkt de Bugaboo Fox 5 met je mee. Ontdek deze luxe kinderwagen zelf en beleef het comfort en gemak dat hij biedt!
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Bugaboo Fox 5

De Bugaboo Fox 5 is een stijlvolle, compacte kinderwagen waarbij comfort en gemak gezamenlijk de boventoon voeren. Deze luxe wandelwagen is direct vanaf de geboorte te gebruiken tot aan een gewicht van 22 kilo. De kinderwagen is stabiel op elke ondergrond en tegelijkertijd erg wendbaar. Bovendien is het een kinderwagen die flexibel aan te passen is. In een handomdraai verstel je onder meer de rugleuning en de duwstang, klap je de wagen in en navigeer je overal moeiteloos langs, over en tussen.

Het beste van twee werelden: comfort en ultiem controle

De Bugaboo fox 5 staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid. Eén van de voornaamste aspecten van deze kinderwagen richt zich dan ook op het meegroeien met je kindje. Zo zijn zowel de voetensteun en de zonnekap met enkele centimeters te verlengen en is de kinderwagen te gebruiken in twee richtingen. Het feit dat deze Bugaboo kinderwagen zich met slechts twee wielen laat besturen, is daarbij eveneens bijzonder te noemen. Dit maakt het namelijk een ideale kinderwagen voor ruig terrein. Denk hierbij aan onverharde (bos)paden of het strand. Kenmerkend is bovendien het gebruik van een 5-punts veiligheidsgordel dat zich middels een quick-click systeem laat sluiten. Ook de verfijnde vering van de Fox 5 is te noemen als één van de opvallendste punten

Elke wandeling in stijl met Bugaboo Fox 5

Dat je met de Bugaboo Fox 5 ook nog eens trendy voor de dag komt, bewijst het mooie en goed doordachte ontwerp. De kinderwagen is verkrijgbaar in diverse kleuren dus je kunt altijd een kleur kiezen die helemaal bij jou past. De afwerking is erg netjes en de stiksels zijn de ultieme finishing touch. De stof is goed schoon te houden en bekleding kan gewassen worden; wel zo handig gezien de kans op ongelukjes. De materialen zijn hoogwaardig en zeer duurzaam en de gebruikte coating is ook nog eens waterafstotend. Het ontwerp is bovendien ook slim te noemen. De Bugaboo Fox 5 beschikt namelijk over praktische opbergvakken waardoor je bijvoorbeeld je sleutels of een speentje direct bij de hand hebt. Niet geheel onbelangrijk is het design ook zeker ergonomisch te noemen. Zo is het zitje standaard wat hoger geplaatst en groeit de kinderwagen als het ware met je kindje mee.

Herontdek het plezier van wandelen met de Bugaboo Fox 5

Als je er met je kindje op uit gaat, heb je al snel je handen vol. Een kinderwagen moet dan ook vooral praktisch zijn. Dit zowel in het gebruik als in opslag en vervoer. Alleen zijn dit punten waarop de Bugaboo Fox 5 weinig te wensen over laat. Niet alleen is deze kinderwagen makkelijk in te klappen, waarna hij zelfstandig kan blijven staan, maar ook kunnen de wielen er af wat nog meer ruimte scheelt. Zwaar tillen hoef je met deze kinderwagen niet. De Bugaboo Fox 5 is namelijk erg licht. Wat het gebruikersgemak ook nog eens vergroot, is dat deze wagen perfect met één hand te besturen is

Ultiem comfort voor je kleintje

Naast het gebruik van een kinderwagen, en daarmee de hanteerbaarheid, speelt ook het comfort een belangrijke rol. Natuurlijk geldt dit voor je kindje, maar ook voor jezelf. Het comfort voor de kleine zit hem in beginsel in de fijne reiswieg. Hierin kan een kindje gerust wat korte dutjes doen. De Bugaboo Fox 5 wordt namelijk geleverd met een zacht, maar stevig en ademend matrasje. De reiswieg is voldoende afgeschermd middels een te verlengen zonnekap en tegelijkertijd voorzien van een venster om doorheen te kijken. Ook aan ventilatie is gedacht zodat hier geen zorgen over zijn. Ga je van reiswieg naar kinderzitje, dan kun je rekenen op een zitting met een comfortabele vulling en zachte kussentjes rond de gordel. De extra brede loopruimte is voor jezelf wel zo comfortabel en ook de leren handgreep voelt prettig aan.

Bugaboo-Fox-5-bassinet-seat-stroller-black-chassis-midnight-black-fabrics-midnight-black-sun-canopy-x-PV006272-04
Bugaboo-Fox-5-bassinet-seat-stroller-black-chassis-midnight-black-fabrics-midnight-black-sun-canopy-x-PV006272-03

Voor- en nadelen van de Bugaboo Fox 5

Je hebt inmiddels heel wat informatie gekregen, waardoor je een goed beeld hebt van deze kinderwagen en zijn mogelijkheden. Toch is het altijd handig om de belangrijkste voordelen scherp te hebben en deze af te zetten tegen de eventuele mindere punten die een kinderwagen heeft. Laten we, om te beginnen, de voordelen dus eens op een rijtje zetten:

+ De kinderwagen is eenvoudig te besturen en in te klappen met één hand.
+ Het ontwerp is ergonomisch en groeit met je kindje mee.
+ De vering en anti lekbanden vergroten het rijcomfort.
+ Je kindje ligt en zit altijd zacht en veilig.

Heeft deze kinderwagen dan helemaal geen nadelen? Jawel, die zijn er ook. Hoewel in mindere mate aanwezig zijn er een aantal aspecten die het overwegen waard zijn. In hoeverre dit daadwerkelijk nadelen zijn, hangt grotendeels af van de eisen die je zelf stelt aan een dergelijk product en hoe zwaar dit voor jou weegt ten opzichte van de voordelen.

– Je zult de wagen steeds om moeten bouwen als je wilt wisselen tussen reiswieg en zitje.
– Een ander punt is de prijs. Deze ligt beduidend hoger dan de gemiddelde kinderwagen.

 Bugaboo Fox 5 vs Bugaboo Fox 3

De Bugaboo Fox 5 is de opvolger van de Fox 3. Tussen beide kinderwagens zitten een aantal wezenlijke verschillen. Daar waar de Fox 3 op zich een prima kinderwagen is, is de Fox 5 net wat luxer te noemen. De verschillen op een rijtje:

  1. Zo is de Bugaboo Fox 5 uitgerust met een handige knop die de kinderwagen in- en uitklapt. Je kunt dus met gemak je kindje op de arm houden. Bij de Fox 3 zijn hier toch echt beide handen voor nodig en gaat dit deels middels schuifjes.
  2. Ook de ventilatie van de Fox 5 is net wat beter. Zo bevindt dit zich ook in de stoelbekleding; iets dat bij de Fox 3 ontbreekt.
  3. Aanzienlijk verschil is het feit dat de Fox 5 met je kindje meegroeit, kijkend naar de mogelijkheden om zonnekap en zitje uit te schuiven.
  4. Ook is bij de Fox 5 de voetensteun te verstellen.
  5. De Bugaboo Fox 5 is wendbaarder doordat het zwaartepunt meer naar achter is komen te liggen.
  6. Het ontwerp van de Fox 5 is duurzamer te noemen en daardoor minder milieubelastend.

Bugaboo Fox 5 aanbieding

Bij ons kun je de prijzen van verschillende aanbieders van de Bugaboo Fox 5 kinderwagen vergelijken en ben je verzekerd van de beste deal. Of je nu op zoek bent naar een compleet pakket met accessoires of alleen de basisuitvoering van de kinderwagen, onze vergelijkingstool geeft je een overzicht van de meest recente prijzen van diverse aanbieders. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor deze populaire kinderwagen en heb je altijd de beste aanbieding in handen. Dit bespaart je niet alleen tijd en geld, maar geeft je ook de zekerheid dat je een slimme aankoop doet.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.