Skip to content
Kinderwagen (2)

Wat is de beste kinderwagen?

Ben je op zoek naar een nieuwe kinderwagen voor je toekomstige kindje? Of misschien wel een kinderwagen voor je kleinkinderen. Door het enorme assortiment is een keuze misschien wat lastig. Daarom hebben wij de beste kinderwagens voor je uitgezocht.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Bekijk onze top kinderwagens 

Nuna Mixx next kinderwagen

De Nuna Mixx Next is een 3-in-1 kinderwagen die je moeiteloos met 1 hand kan besturen. Op het gebied van besturen en rijden heeft deze wagen zelfs een 9.4 van de consumentenbond gekregen. Maar niet alleen het manoeuvreren is makkelijk. Dankzij het MagneTech Secure Snap™ kun je ook eenvoudig je kindje vastzetten. Deze zelfgeleidende magnetische gesp klikt automatisch vast, ideaal voor zorgeloze momenten.

Deze 3-in-1 wagen beschikt over een reiswieg en zitje waardoor je hem van geboorte tot en met 22 kg kunt gebruiken. Het zitje is omkeerbaar en verstelbaar. Is je kindje tijdens de wandeling lekker in slaap gevallen? Dan klik je het zitje eenvoudig naar achter voor meer comfort. Het zitje is geschikt voor alle seizoenen. In de winter houdt hij je kindje lekker warm. Is het erg warm? Dan kun je de inleg verwijderen waardoor je kindje geniet van extra ventilatie. De UPF 50+ zonnekap met kijkvenster en ventilatievenster beschermt je kindje daarnaast tegen de zon. 

En de Nuna Mixx Next is niet alleen voor je kindje maar ook voor jou comfortabel. De duwbeugel kun je in hoogte aanpassen waardoor zowel jij als je partner comfortabel kunnen wandelen. Sta je even stil? Dan zet je de wagen ook gemakkelijk stil door met je voet op de rem te drukken. Het inklappen van de Nuna Mixx Next Kinderwagen gebeurt via de harmonica methode. En zowel ingeklapt als uitgeklapt neemt de wagen niet veel ruimte in beslag. De Nuna Mixx Next heeft een 8.6 van de consumentenbond gekregen en kwam hij als beste uit de test. 

De Nuna Mixx Next wordt geleverd met een frame, zitting, reiswieg, zonnekap, regenhoes, voetenzak, veiligheidsbeugel en autostoeladapter.

Voordelen

+ Rijd soepel over diverse terreinen
+ Duwstang is verstelbaar tot 114,5 cm
+ Frame kan zelfstandig staan als hij ingeklapt is

Nadelen

Is niet uitbreidbaar tot een duowagen
– Weinig opbergruimte

Nuna Triv kinderwagen

De Nuna Triv is een compacte 3-in-1 kinderwagen met een opvouwbare wieg. De wagen is zeer wendbaar en perfect voor het drukke stadsleven met smalle paadjes. Het zitje beschikt over het MagneTech Secure Snap™ systeem, de zelfgeleidende magnetische gesp die automatisch op zijn plaats klikt. Daarnaast is het zitje omkeerbaar en kan naar zowel voor- als achterwaarts worden gericht. Ideaal voor de nieuwsgierige dreumes en peuter. En zowel de reiswieg als het zitje hebben een zachte voering die zacht is voor de huid van je kindje. Ze kunnen dus heerlijk ongestoord slapen tijdens de lange wandeling. Voor extra comfort klik je het zitje in de slaapstand. Je kindje wordt goed beschermt tegen wind, regen en zonnestralen onder de ruime UPF 50+ zonnekap. 

 
De Nuna Triv heeft dus genoeg comfort voor je kindje, maar ook aan jou is gedacht. De duwstang is verstelbaar tot een hoogte van 110,5 cm. En met een enkele klik is de reiswieg los te koppelen van het frame. 
 
Met zijn 8,8 kg is de Nuna Triv is een echt lichtgewicht en daardoor perfect om mee te nemen op pad. Is de reis voorbij? Dan klapt je de wagen met één hand in, neem je hem mee aan de draagbeugel zodat  je nog een extra hand vrij houdt voor je kindje. Eenmaal ingeklapt blijft de wagen zelfstandig staan wat het makkelijk maakt om hem op te bergen. De Nuna Triv heeft een 8.4 van de consumentenbond gekregen. 
 
De wagen wordt geleverd met een frame, zitting, reiswieg, zonnekap, regenhoes, veiligheidsbeugel, adapterset en ring adapter.

Voordelen

+ Rijdt soepel over alle oppervlakken
+ Met één hand in te klappen
+ Reiswieg en autostoeltje zijn makkelijk te bevestigen en eraf te halen
+ De duwstang is tot 110,5 cm in te stellen.

Nadelen

Niet uitbreidbaar tot duowagen
– Weinig opbergruimte

Easywalker Jimmey kinderwagen

De Easywalker Jimmey kinderwagen is een veelzijdige en robuuste keuze voor ouders die waarde hechten aan functionaliteit en comfort. Deze kinderwagen rijdt soepel over zowel verharde als onverharde ondergronden, waardoor het ideaal is voor allerlei avonturen. Een van de hoogtepunten is de grote boodschappenmand, die tot wel 10 kg aan boodschappen kan dragen. Het remsysteem is eenvoudig te bedienen en de reiswieg is gemakkelijk vast en los te maken, wat het gebruiksgemak vergroot.

Toch is de Easywalker Jimmey niet zonder zijn minpunten. Ouders moeten voorzichtig zijn met kleine vingertjes of andere lichaamsdelen vanwege het beklemmingsgevaar. Bovendien weegt deze kinderwagen tussen de 13 en 15 kg, waardoor hij aan de zware kant is. Het in- en uitklappen kan ook lastig zijn, en hij is niet ideaal voor gebruik in het openbaar vervoer.

Ondanks deze nadelen biedt de Easywalker Jimmey tal van functies die het overwegen waard zijn. De rugleuning van het zitje kan los van de zitting worden gekanteld, de kinderwagen is ‘all terrain’, en de kijkrichting is aanpasbaar. De duwstang is verstelbaar in hoogte, variërend van 99 cm tot 113 cm. De rugleuning kan in ligpositie en de beensteun is verstelbaar. Bovendien blijft de kinderwagen zelfstandig staan als hij is ingeklapt. De Easywalker Jimmey kinderwagen heeft een 8.3 van de consumentenbond gekregen

Voordelen

+ Heeft een grote boodschappenmand
+ Kan in ligstand
+ Rijdt comfortabel over alle ondergronden

Nadelen

– Aan de zware kant
– Lastig manouvreren in het OV
– Wordt geleverd zonder extra’s

Stokke Xplory V6 kinderwagen

De Stokke Xplory V6 kinderwagen is een kwalitatief hoogwaardige optie die voldoet aan alle veiligheidseisen. Het zitcomfort voor je kindje is uitstekend en de kinderwagen rijdt goed over zowel verharde als onverharde wegen. De remmen zijn makkelijk te bedienen en het in- en uitklappen van de wagen is eenvoudig. Een groot pluspunt is het verschil van meer dan 40 cm tussen de hoogste en laagste stand van de duwstang. Bovendien is de reiswieg gemakkelijk vast en los te maken.

Aan de andere kant, de Stokke Xplory V6 is een zware kinderwagen met een gewicht van 13 tot 15 kg, wat hem minder geschikt maakt voor gebruik in het openbaar vervoer. Een ander nadeel is dat hij ingeklapt niet zelfstandig rechtop blijft staan.

De rugleuning van het zitje kan onafhankelijk van de zitting worden gekanteld en de kijkrichting is aanpasbaar. De duwstang is in hoogte verstelbaar, variërend van 68,5 cm tot 115 cm. Echter, de rugleuning kan niet in ligpositie en de beensteun is niet verstelbaar. De capaciteit van de boodschappenmand is 5 kg en de afmetingen van de opgevouwen wagen inclusief zitje zijn 38,5x56x109,5 cm. Het maximaal gewicht van het kind in het zitje is 15 kg. De kinderwagen wordt geleverd met een reiswieg.De Stokke Xplory V6 heeft een 8.3 van de consumentenbond gekregen

Voordelen

+ Veel comfort voor je kindje
+ Rijdt prettig over alle ondergronden
+ Geschikt voor alle ouders van alle lengtes door de in hoogte verstelbare duwstang

Nadelen

– Vrij zware kinderwagen
– Maximaal gewicht kindje 15 kg
– Geleverd exclusief regenscherm

Maxi-Cosi Adorra2 kinderwagen

De Maxi-Cosi Adorra 2 Kinderwagen is ontworpen als wendbare kinderwagen volledig ingericht op het dynamische gezinsleven. Het zitje is gemaakt van een ademende stof waardoor je kindje zomers lekker koel en ‘s winters lekker warm blijft. En met het omkeerbare zitje die in leun- en ligstand te zetten is, kan je kindje lekker om zich heen kijken of comfortabel een dutje doen. Is het erg zonnig? Dan wordt je kindje goed beschermt door de extra grote zonnekap. 

Een wandeling is comfortabel voor jou en je kindje door de schokabsorberende wielen. Ideaal voor diverse ondergronden. De Adorra 2 is daarnaast makkelijk in te klappen en past in je achterbak zodat je hem makkelijk mee op pad neemt. Even samen met je kindje boodschappen doen? Ook geen probleem met de XXL boodschappenmand. 

Maxi-Cosi Adorra 2 wordt standaard geleverd met een zitting. Maar de kinderwagen is uitbreidbaar naar een 3-in-1 wagen met een Maxi-Cosi autostoel en de Maxi-Cosi Oria reiswieg. Hierdoor kun je hem vanaf geboorte tot je kindje 22 kg weegt gebruiken. De Maxi Cosi Adorra 2 heeft een 8.2 gekregen van de consumentenbond . 

Maxi-Cosi Adorra 2 wordt geleverd met een frame, zitting, zonnekap, veiligheidsbeugel, adapters, regenscherm en parasolclip.

Voordelen

+ Inclusief adapters, regenhoes en parasolclip
+
Hoog zitje

Nadelen

Duwstang kan slechts tot 105 cm hoogte
12 kg, dus relatief zwaar

Uppababy Cruz 2 kinderwagen

De Uppababy Cruz 2 kinderwagen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar veiligheid en gebruiksgemak. Deze kinderwagen slaagt voor alle veiligheidstests en heeft remmen die heel makkelijk te bedienen zijn. Een van de grootste voordelen is de zeer grote boodschappenmand, die meer dan 12 kg aan boodschappen kan dragen. Het in- en uitklappen van de kinderwagen is eenvoudig, wat het dagelijks gebruik vergemakkelijkt.

De reiswieg is ook eenvoudig vast en los te maken, hoewel het belangrijk is op te merken dat deze misschien te klein is voor grotere baby’s. De kijkrichting van de kinderwagen is aan te passen en de beensteun is verstelbaar voor het comfort van uw kind. De duwstang is in hoogte verstelbaar, variërend van 102 cm tot 108,5 cm, wat het geschikt maakt voor ouders van verschillende lengtes.

Ondanks zijn iets zwaardere gewicht van 12,1 kg, blijft de Uppababy Cruz 2 kinderwagen zelfstandig staan als hij is ingeklapt, wat handig is voor opslag. De kinderwagen wordt geleverd met een regenhoes, een voetenzak en een muggennet, wat extra waarde toevoegt. Hoewel het niet ideaal is voor gebruik in het openbaar vervoer, biedt de Uppababy Cruz 2 kinderwagen algemeen betrouwbare prestaties en gemak.De Uppababy Cruz 2 kinderwagen heeft een 8.1 van de consumentenbond gekregen

Voordelen

+ Grote boodschappenmand
+ Makkelijk in en uit te klappen
+ Geleverd met regenhoes, voetenzak en muggennet

Nadelen

– Reiswieg is aan de kleine kant
– Rugleuning kan niet los van het zitje worden gekanteld
– Kinderwagen is aan de zware kant

ABC Design Samba kinderwagen

De ABC Design Samba kinderwagen is een hoogwaardige kinderwagen die veel comfort biedt voor je kleintje. Met een eenvoudig te bevestigen en los te maken reiswieg, biedt deze kinderwagen gemak en flexibiliteit voor ouders. Ondanks dat het een zwaardere kinderwagen is met een gewicht tussen de 12 en 13 kg, beschikt het over all-terrain capaciteiten, waardoor het ideaal is voor verschillende omgevingen.

De boodschappenmand kan tot 5 kg aan spullen dragen, wat handig is voor winkeltrips. De kijkrichting is aanpasbaar voor het comfort van je kind en de duwstang is verstelbaar in hoogte, variërend van 103 cm tot 113 cm, waardoor het geschikt is voor ouders van verschillende lengtes. Bovendien kan de rugleuning in een ligpositie worden geplaatst en is de beensteun verstelbaar voor extra comfort.

Ondanks het feit dat het niet ideaal is voor gebruik in het openbaar vervoer, blijft de kinderwagen zelfstandig staan wanneer hij is ingeklapt, wat handig is voor opslag. De ABC Design Samba kinderwagen wordt geleverd met een reiswieg, wat extra waarde toevoegt. Hoewel er een potentieel beklemmingsgevaar is, biedt de kinderwagen over het algemeen betrouwbare prestaties en gemak.De ABC Design Samba kinderwagen heeft een 8 van de consumentenbond gekregen

Voordelen

+ Comfortabel voor je kindje
+ Maximale hoogte duwstang maar liefst 113 cm
+ Geleverd met reiswieg

Nadelen

– Kleine boodschappenmand
– Aan de zware kant
– Niet prettig voor gebruik in het OV

Maxi-Cosi Street Plus kinderwagen

De Maxi-Cosi Street Plus kinderwagen is een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar veiligheid en gebruiksgemak. Deze kinderwagen slaagt voor alle veiligheidstests en biedt een grote boodschappenmand die 10-12 kg aan boodschappen kan dragen. De kinderwagen weegt 11 kg, wat redelijk draagbaar is. Met een in hoogte verstelbare duwstang, variërend van 102 cm tot 109 cm, is deze kinderwagen geschikt voor ouders van verschillende lengtes. De kijkrichting van de kinderwagen is aan te passen en de beensteun is verstelbaar voor het comfort van je kindje.

Ook de rugleuning kan los van de zitting worden gekanteld en in een ligpositie worden geplaatst, wat extra flexibiliteit biedt. Hoewel het niet ideaal is voor gebruik in het openbaar vervoer, blijft de kinderwagen zelfstandig staan als hij is ingeklapt, wat handig is voor opslag.

De Maxi-Cosi Street Plus kinderwagen wordt geleverd met een reiswieg, wat extra waarde toevoegt. Kortom, de Maxi-Cosi Street Plus kinderwagen biedt betrouwbare prestaties en gemak voor ouders en hun kleintjes. De Maxi-Cosi Street Plus heeft een beoordeling van 7.9 gekregen van de consumentenbond

Voordelen

+ Grote boodschappenmand
+ Geleverd met reiswieg
+ Geslaagd voor alle veiligheidstest van de consumentenbond

Nadelen

– Niet prettig voor gebruik in het OV
– Geen all-terrain wagen

Cybex Talos S Lux kinderwagen

De Cybex Talos S Lux kinderwagen is een robuuste en gebruiksvriendelijke keuze voor ouders. Met remmen die zeer makkelijk te bedienen zijn en uitstekende prestaties op zowel verharde als onverharde ondergronden, biedt deze kinderwagen een soepele en veilige rit voor je kleintje.

Hoewel het een zwaardere kinderwagen is met een gewicht van 14 kg, heeft het de mogelijkheid om zelfstandig te blijven staan als hij is ingeklapt, wat handig is voor opslag. De boodschappenmand kan tot 5 kg aan spullen dragen, wat handig is voor winkeltrips. De kijkrichting is aanpasbaar en de duwstang is verstelbaar in hoogte, variërend van 102 cm tot 111 cm, waardoor het geschikt is voor ouders van verschillende lengtes.

Hoewel het niet ideaal is voor gebruik in het openbaar vervoer en het opbergen in de kofferbak van de auto, wordt de Cybex Talos S Lux kinderwagen geleverd met een reiswieg, wat extra waarde toevoegt. Ondanks enkele nadelen, biedt de Cybex Talos S Lux over het algemeen betrouwbare prestaties en gemak.De Cybex Talos S Lux kinderwagen heeft dan ook een 8 van de consumentenbond gekregen

Voordelen

+ Rijdt comfortabel op alle ondergronden
+ Blijft ingeklapt zelfstandig staan
+ Geleverd met reiswieg

Nadelen

– Lastig om in de auto te krijgen
– Rugleuning kan niet los van de zitting worden gekanteld
– Aan de zwarte kant

10. Nuna demi™ grow kinderwagen

De Nuna demi™ grow kinderwagen is een betrouwbare en veelzijdige optie voor ouders. Deze kinderwagen slaagt voor alle veiligheidstests en biedt uitstekende prestaties op zowel verharde als onverharde ondergronden, dankzij de all-terrain capaciteiten. De remmen zijn heel makkelijk te bedienen, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid en gebruiksgemak.

Daarnaast is de reiswieg eenvoudig vast en los te maken, wat flexibiliteit biedt voor verschillende situaties. Hoewel het een zwaardere kinderwagen is met een gewicht van 14,4 kg, heeft de Nuna demi™ grow een in hoogte verstelbare duwstang (van 105 cm tot 110,5 cm) en een aanpasbare kijkrichting, wat comfort en gemak biedt voor zowel ouder als kind. De boodschappenmand kan tot 4,5 kg aan spullen dragen en de beensteun is verstelbaar.

Ondanks dat het niet ideaal is voor gebruik in het openbaar vervoer en het opbergen in de auto, biedt deze kinderwagen het gemak van zelfstandig blijven staan als hij is ingeklapt. Tot slot wordt de Nuna demi™ grow geleverd met een regenhoes, voetenzak en autostoeladapters, wat extra waarde toevoegt.De Nuna demi™ grow kinderwagen heeft een 7.8 van de consumentenbond gekregen

Voordelen

+ Geleverd met regenhoes, voetenzak, autostoeladapters
+ Rijdt comfortabel op alle ondergronden
+ Slaagt voor alle veiligheidstest van de consumentenbond

Nadelen

– Rugleuning kan niet in ligpositie
– Maximaal gewicht kindje 15 kg
– Kleine boodschappenmand

Samenvatting

Nuna Mixx Next kinderwagen Nuna Triv kinderwagen Easywalker Jimmey kinderwagen Stokke Xplory V6 Maxi-Cosi Adorra 2.0 kinderwagen Uppababy Cruz 2 kinderwagen ABC Design Samba kinderwagen Maxi-Cosi Street Plus kinderwagen Cybex Talos S Lux Nuna demi™ grow
Rugleuning zitje kan los van zitting worden gekanteld x x x
All terrain kinderwagen? x x x x x x x
Capaciteit boodschappenmand/-net 4,5 kg 4,5 kg 10 kg 5 kg 5 kg 13,6 kg 5 kg 10 kg 5 kg 4,5 kg
Gewicht kinderwagen 13,1 kg 9,8 kg 13 kg 13,3 kg 12 kg 12,1 kg 13 kg 11 kg 14 kg 14,4 kg
Afmetingen opgevouwen wagen inclusief zitje hxbxd 114,5x60x93 cm 110,5×52,5×87,5 cm 113x61x95,5 cm 38,5x56x109,5 cm 105×60,5×98 cm 44×58,5×83 cm 40x60x75 cm 41,5×61,5×75 cm 41,5x60x75 cm 58x62x90 cm
Maximaal gewicht kind (in zitje) 22 kg 22 kg 22 kg 15 kg 22 kg 22 kg 22 kg 22 kg 22 kg 15 kg
Kijkrichting aan te passen?
In hoogte verstelbare duwstang/handvatten?
Minimale hoogte duwstang/handvatten 106 cm 100,5 cm 99 cm 68,5 cm 97 cm 102 cm 103 cm 102 cm 102 cm 105 cm
Maximale hoogte duwstang/handvatten 114,5 cm 110,5 cm 113 cm 115 cm 105 cm 108,5 cm 113 cm 109 cm 111 cm 110,5 cm
Rugleuning kan in ligpositie x x x x
Beensteun verstelbaar? x
Blijft zelfstandig staan als ingeklapt x
Geleverd met Reiswieg, voetenzak, autostoeladapters Regenhoes, draagriem x Reiswieg Regenhoes, autostoeladapters, bumperbar, parasolclip Regenhoes, voetenzak, muggennet Reiswieg Reigwieg Reigwieg Regenhoes, voetenzak, autostoeladapters

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.