Skip to content
Wanneer ga je van reiswieg naar wandelwagen?

Wanneer ga je van reiswieg naar wandelwagen?

Het overstappen van een reiswieg naar een wandelwagen is weer een leuke mijlpaal. Maar wanneer kan je baby over van reiswieg naar het zitgedeelte van de Joolz kinderwagen? Dit moment varieert per kindje en hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht, en ontwikkeling. In dit artikel bespreken we wanneer je dit het beste kunt doen voor zowel de Joolz Day als de Joolz Geo kinderwagens.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Wanneer ga je van reiswieg naar wandelwagen?

De overgang van een reiswieg naar een wandelwagen is een leuke mijlpaal voor zowel jou als je kindje. Maar wanneer is het precies tijd om deze overstap te maken?

Leeftijd en gewicht

Over het algemeen wordt aanbevolen om de overstap te maken wanneer je baby ongeveer zes maanden oud is. Rond deze tijd hebben de meeste baby’s voldoende nek- en hoofdcontrole ontwikkeld om rechtop te kunnen zitten, wat essentieel is voor het gebruik van een wandelwagen. Het gewicht speelt ook een rol; meestal is een gewicht van ongeveer 9 kilogram een goede indicatie dat je kindje klaar is voor de wandelwagen.

Ontwikkelingsmijlpalen

Naast leeftijd en gewicht zijn er specifieke ontwikkelingsmijlpalen waar je op moet letten. Je baby moet bijvoorbeeld zelfstandig kunnen zitten zonder steun en een sterke rug hebben om langere tijd rechtop te zitten3. Als je baby deze mijlpalen nog niet heeft bereikt, kan het beter zijn om nog even te wachten met de overstap.

Comfort en veiligheid

Comfort en veiligheid zijn ook belangrijke punten bij de overgang naar een wandelwagen. Zorg ervoor dat je wandelwagen een verstelbare rugleuning heeft, zodat je baby comfortabel kan liggen als hij of zij in slaap valt. Daarnaast moet de wandelwagen voorzien zijn van een veilig harnas dat je baby op zijn plaats houdt.

Seizoenen

Het seizoen kan ook invloed hebben op het moment van de overgang. In de wintermaanden kan het bijvoorbeeld prettiger zijn om je baby langer in de beschutte omgeving van een reiswieg te houden. In de zomer daarentegen kan een wandelwagen met goede ventilatiemogelijkheden een betere keuze zijn.

Bekijk ook deze veel gestelde vragen

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.
BabyBaby