Skip to content
Wanneer mag je de kinderwagen ombouwen van reiswieg naar zit?

Wanneer mag je de kinderwagen ombouwen van reiswieg naar zit?

Het moment waarop je de kinderwagen ombouwt van een reiswieg naar een zitgedeelte, is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je baby. Het verschilt per kindje wanneer hij er klaar voor is.
BabyBaby
2 minuten lezen

Inhoud

Wanneer mag je de kinderwagen ombouwen?

Het moment waarop je de kinderwagen ombouwt van een reiswieg naar een zitgedeelte, is een leuke stap in de ontwikkeling van je baby. Je kindje kan heerlijk rondkijken tijdens het wandelen en de meeste genieten hier ook erg van. Het verschilt echter per kind wanneer dit precies gebeurt.

Over het algemeen wordt aangeraden om je baby de eerste zes maanden in een reiswieg te laten liggen. Dit komt omdat het ruggengraatje van je baby in deze periode nog volop in ontwikkeling is en liggend vervoeren de beste ondersteuning biedt. Na zes maanden zijn de meeste baby’s sterk genoeg om rechtop te zitten zonder dat dit schadelijk is voor hun rug. Op dit moment kun je dan ook overwegen om de kinderwagen om te bouwen naar een zitgedeelte.

Er zijn wel een paar uitzonderingen. Sommige baby’s kunnen al eerder rechtop zitten en willen graag meer zien van hun omgeving. In dat geval kun je ervoor kiezen om de kinderwagen al eerder om te bouwen, mits het zitgedeelte volledig plat kan worden gelegd. Het is belangrijk dat je baby bij het ombouwen nog steeds voldoende ondersteuning krijgt en niet langdurig rechtop hoeft te zitten als hij of zij hier nog niet klaar voor is.

Een ander moment om over te stappen van reiswieg naar zitgedeelte is wanneer je merkt dat je baby actiever wordt en meer wil reageren op zijn of haar omgeving. Dit kan variëren tussen vier en zes maanden. Let hierbij goed op de signalen die je baby geeft en overleg eventueel met je kinderarts voor advies.

Of te wel, het ideale moment om de kinderwagen om te bouwen van reiswieg naar zitgedeelte ligt meestal rond de zes maanden. Houd altijd rekening met de individuele ontwikkeling van je baby en zorg voor een comfortabele en veilige overgang

Bekijk ook deze veel gestelde vragen

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.
BabyBaby