Skip to content
Baby met fles

Wat is het beste flesvoeding apparaat?

Ben jij een kersverse of aanstaande ouder die op zoek is naar het perfecte flesvoeding apparaat voor je kindje, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen paniek, wij zijn hier om je te helpen! In deze blog gaan we het hebben over de crème de la crème van de flesvoeding apparaten. Geen gedoe meer met omgevallen flessen, te warme melk of wachten op de waterkoker. Lees snel verder en ontdek welke machine jouw leven als ouder een stuk gemakkelijker kan maken!
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Wat is een flesvoeding apparaat?

Als jij besluit om flesvoeding te geven aan jouw baby kan het nogal een gedoe zijn om de hele tijd flesjes te maken. Zeker tijdens de eerste weken, aangezien je kindje dan vaak om de drie uur gevoed moet worden. Het gebruik van een flesvoeding apparaat is dan ideaal. Het apparaat zorgt er namelijk voor, door middel van een druk op de knop, dat er binnen no-time een flesje klaar staat.

Je kan een flesvoeding apparaat ook wel vergelijken met een Senseo koffiezetapparaat. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is de juiste ingrediënten toevoegen: water en poeder voor de flesvoeding. Er staat in mum van tijd een flesje klaar en daarnaast zullen er geen klonten en luchtbellen in het flesje te vinden zijn. Kortom, een superhandig apparaat voor nieuwe ouders.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een flesvoeding apparaat?

Het gebruik van een flesvoeding apparaat heeft talloze voordelen. Het grootste voordeel is de tijd die je bespaart. Met een druk op de knop heb je een flesje klaar zonder te hoeven wachten op een waterkoker. Zeker wanneer je als kersverse ouder te maken hebt met weinig slaap en hectische tijden kan dit je heel wat stress besparen. Bovendien zorgt het apparaat ervoor dat er geen klontjes of luchtbellen in de flesvoeding zitten, wat je zelf toch sneller kan overkomen als je het poeder met water mengt.

Een ander groot voordeel van het flesvoeding apparaat is dat het de ideale temperatuur bereikt voor de melk. Een perfecte temperatuur is belangrijk want te koude of te warme voeding kan leiden tot krampjes of andere ongemakken. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je de voeding wel op de juiste temperatuur klaarmaakt.

Tot slot kan je een flesvoeding apparaat makkelijk schoonmaken. Wel zo fijn, aangezien goede hygiëne heel belangrijk is voor baby’s en kleine kinderen. De meeste apparaten bestaan uit onderdelen die je makkelijk apart van elkaar kan schoonmaken.

Top 6 Flesvoeding apparaten

1. Baby Brezza flesvoeding apparaat

Het Baby Brezza flesvoeding apparaat is ideaal voor alle ouders die tijd willen besparen, want binnen een tiental seconden staat het flesje klaar. Het enige wat je hoeft te doen is de poeder opslag en het waterreservoir te vullen. Je kan zelf instellen hoe vol het flesje moet zijn. De minimale hoeveelheid is 60 ml en de maximale hoeveelheid is 300 ml. De flesvoeding komt op de juiste temperatuur uit het apparaat en bevat geen klonten of luchtbellen. Zo zal jouw baby minder snel last krijgen van darmkrampjes. Je kan de Baby Brezza in hoogte verstellen waardoor het geschikt is voor verschillende soorten flesjes. Het is daarnaast een smal apparaat, waardoor het weinig ruimte in zal nemen in jouw keuken.

Voordelen Baby Brezza:
✓ Het gebruik is eenvoudig, waardoor het weinig tijd kost
 Er zitten geen klonten en luchtbellen in de flesvoeding
✓ Na het vullen van de opbergruimte kan je ongeveer twintig flesjes maken

Nadelen Baby Brezza :
– Het opstarten kost aardig wat tijd
– Relatief hoge prijs
– Het apparaat moet vaak schoongemaakt worden

2. Easybaby Milk Maker

Met de Easybaby Milk Maker maak je met één druk op de knop de perfecte warme babyfles, en dat binnen acht seconden! Geen gedoe meer met melkpoeder of schepjes tellen: je stelt één keer de temperatuur en hoeveelheid in en de Milk Maker doet de rest. Dankzij de uitstekende kwaliteit van de melkpoedermixer is de fles perfect gemengd, zonder luchtbellen of klontjes. Bovendien kan je dit apparaat zelfs bedienen vanaf je smartphone wat ideaal is voor die nachtelijke fles.

Het gebruik van de Easybaby Milk Maker betekent ultiem gemak en minder gedoe voor jou. Met je baby op de arm maak je binnen no time een flesje klaar. En doordat deze ‘baby senseo’ werkt met alle soorten flessen, inclusief merkloze flesjes, kan je gewoon je vertrouwde flessen blijven gebruiken. Dankzij de melkpoedermixer heeft je baby bovendien minder snel last van krampjes, wat zorgt voor een blij kindje en een blijde ouder!

Voordelen:
 Het apparaat is te bedienen vanaf jouw smartphone
 Warmte en hoeveel is in te stellen
 Zonder klonten en luchtbellen

Nadelen:
– Veel en regelmatig schoonmaken
– Temperatuur kan niet lager dan 40 graden ingesteld worden
– Door condensvorming kan er poeder in het apparaat achterblijven

3. Duraful Baby Senseo

De Duraful Baby Senseo is de perfecte oplossing voor drukke en/of vermoeide ouders die snel een flesje klaar willen hebben. Binnen slechts 1 minuut staat het flesje klaar, zonder gedoe. Vul vooraf eenvoudig de poederopslag en het waterreservoir, stel in hoe vol het flesje moet zijn (van 30 ml tot 240 ml) en het apparaat doet de rest. De flesvoeding komt op de ideale temperatuur uit het apparaat, zonder klontjes of luchtbellen, waardoor darmkrampjes bij je baby worden verminderd. In tegenstelling tot andere apparaten die continu water warm houden, kiest de Duraful Baby Senseo voor absolute versheid. Je melk wordt pas verwarmd op het moment dat jij dat wilt, zodat je altijd kunt genieten van een verse bereiding. Ze begrijpen dat het welzijn van je baby jouw topprioriteit is, daarom heeft de Duraful Baby Senseo maar liefst 18 ingebouwde veiligheidsindicatoren. Zo weet je altijd dat het melkmengsel perfect is en worden fouten in de dosering voorkomen.

Voordelen:
✓ Het apparaat is te bedienen vanaf jouw smartphone
✓ Warmte en hoeveelheid is in te stellen
✓ Zonder klonten en luchtbellen

Nadelen:
– Je kunt geen flessen maken van meer dan 240 ml
– Omdat het water wordt opgewarmd bij gebruik, duurt het flesje enkele seconden langer. 

4. Tommee Tippee flesvoeding apparaat

Met de Tommee Tippee flesvoeding apparaat heb je in slechts een paar minuten tijd een flesje met babyvoeding. Bijna alle flesjes en soorten poeder kunnen gebruikt worden in combinatie met de Tommee Tippee. Daarnaast is het stil in gebruik en zit er een nachtlampje op. Hoe gaat dit apparaat in zijn werk? Er komt als eerste een straal water, van 70 graden, in het flesje terecht, waarna je zelf melkpoeder moet toevoegen. Het flesje dient geschud te worden en vervolgens kan je het weer onder het apparaat plaatsen. Vervolgens wordt het met kouder water bijgevuld en is het flesje klaar voor gebruik.

Voordelen:
 Eerste stoot heet water om bacteriën te doden
 Nachtlampje voor gebruik midden in de nacht
 Te gebruiken in combinatie met de meeste flesjes

Nadelen:
-Het duurt, in verhouding met andere apparaten, lang voordat het flesje klaar is
– Zelf poeder aan het water toevoegen
– Relatief dure filters

5. milQmaker

Dit flesvoeding apparaat maakt het leven van nieuwe ouders een stuk gemakkelijker. Door middel van het LCD-bedieningspaneel kan je makkelijk de gewenste hoeveelheid en temperatuur instellen. Na het indrukken van de knop heb je binnen een paar seconden een fles babyvoeding op de juiste temperatuur en zonder klonten erin. Bij het produceren van dit apparaat wordt er voldaan aan de hoogste kwaliteitseisen, zo is het bijvoorbeeld BPA-vrij.

Voordelen:
✓ Mooi qua design
 LCD-bedieningspaneel
 In een paar seconden het ideale flesje

Nadelen:
– Duur in aanschaf
– Flesjes mogen niet groter dan 15 cm zijn
– Enkele soorten melkpoeder kunnen niet gebruikt worden

6. babyMoov flesvoeding apparaat

De babyMoov heeft verschillende functies om het water op temperatuur te houden en om het apparaat makkelijk te kunnen reinigen. Daarnaast kan het flesvoeding apparaat maar liefst 6 uur lang op dezelfde temperatuur blijven, waardoor het maken van flesvoeding nog makkelijker en sneller gaat. Het gebruik is simpel. Door middel van een touchscreen kan je de watertemperatuur instellen en controleren. De functie waarmee je het apparaat kan reinigen, zorgt ervoor dat alle aanwezige bacteriën worden gedood.

Voordelen:
 De verschillende functies van het apparaat
 6 uur lang dezelfde temperatuur
 Grote capaciteit

Nadelen:
– Het opnieuw opstarten kan enkele minuten duren
– Specifiek design wat niet iedereen mooi zal vinden
– Niet in te stellen via de telefoon

Waar let je op bij de aanschaf van een flesvoeding apparaat?

Heb je besloten om een flesvoeding apparaat aan te gaan schaffen, dan zijn er verschillende aspecten waar je op kan letten. Het is natuurlijk erg belangrijk dat het apparaat perfect werkt, zodat je zeker weet dat jouw baby voldoende flesvoeding binnenkrijgt en dat de juiste verhoudingen zijn gebruikt. Let daarom op onderstaande punten als je op zoek gaat naar het beste flesvoeding apparaat.

Ten eerste zijn er verschillende merken die een speciaal flesvoeding apparaat op de markt hebben gebracht. Sommige merken staan goed bekend en worden dan ook vaak gekozen. Als het apparaat een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft en beschikt over de functionaliteiten die jij belangrijk vindt, dan weet je dat je het juiste flesvoeding apparaat gevonden hebt.

Er zijn dus apparaten die over extra functionaliteiten beschikken. Deze functionaliteiten zijn vaak geen must, maar kunnen het bedienen ervan wel makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een optie om het flesvoeding apparaat te bedienen met jouw smartphone. Hierdoor kan je nog sneller en makkelijker flesjes klaarmaken. Aangezien het apparaat in jouw keuken komt te staan, kan je letten op het design. Het zou leuk zijn als het mooi staat en bij het interieur van je woning past.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.