Skip to content
Baby in babynestje

Babynestje kopen; waar let je op?

Het begint een enorme trend te worden in Nederland en verschijnt op steeds meer baby uitzetlijstjes. We hebben het over een babynestje; een relatief nieuw product en hulpmiddel voor kersverse ouders. Kom erachter wat een babynestje is, hoe je hem (veilig) gebruikt en wat de voor- en nadelen zijn. Je weet na het lezen ook of jij een babynestje nodig hebt en waar je bij de aankoop rekening mee moet houden.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Wat is een babynestje?

Een babynestje is een stoffen mandje met opstaande rand, in de vorm van een druppel en is ongeveer 30 centimeter breed en 70 centimeter lang. Deze Scandinavische uitvinding is een rustplek voor baby’s waar ze ook een lekker dutje in kunnen doen.

Hoe gebruik je een babynestje?

Je gebruikt het babynestje voor kindjes van 0 tot 6 maanden als warm en knus plekje om te liggen of om korte slaapjes in te doen. Zet hem altijd op een vlakke ondergrond en leg je kindje er op zijn of haar rug in, met het hoofdje bij het ronde deel en de voetjes bij het verstelbare koord. Met dat koord kun je het mandje groter of kleiner maken. Gebruik het babynestje als je kindje even moet slapen, je even je handen vrij wilt hebben of wanneer je ergens op bezoek gaat.

De voordelen van een babynestje

Het babynestje heeft een aantal voordelen dat het een aanwinst maakt op elk baby uitzetlijst. De grootste voordelen zijn;

 • Ze geven een geborgen en vertrouwd gevoel aan een baby.
 • Ze zijn op maat te maken door het koord bij de voetjes.
 • Ze zijn door de afmetingen en gewicht gemakkelijk te vervoeren.
 • Ze zijn makkelijk schoon te maken door de afneembare hoes of als geheel te wassen in de wasmachine.

De nadelen van een babynestje

Naast voordelen zitten er ook een paar nadelen aan dit product. Wil jij een babynestje aanschaffen dan moet je rekening houden met de volgende nadelen;

 • Je kan ze alleen de eerste zes maanden gebruiken.
 • Gebruik ze alleen onder toezicht.
 • Je kan hem niet vervoeren als er een baby in ligt.
 • Ze zijn best prijzig voor de tijd dat je ze kan gebruiken.

Is een babynestje veilig

Het gebruiken van een babynestje is absoluut veilig, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Voor veiligheid gebruik je het mandje zo;

 • Op een vlakke ondergrond.
 • Blijf altijd in de buurt.
 • Tot de baby zelf kan omrollen.
 • Met de voetjes bij het verstelkoord.
 • Vervoer je baby en nestje altijd apart.
 • Niet in het ouderlijk bed, wieg of ledikantje.

Heb je een babynestje nodig?

Babynestje met babyMisschien vraag jij je ondertussen af of je een babynestje echt nodig hebt en of deze op elke baby uitzet zou moeten staan. Echt nodig is het misschien niet, maar het maakt op visite gaan stukken gemakkelijker. Ook heeft elke ouder af en toe een paar handen vrij nodig. Het babynestje is een goede vervanging voor een boxkleed en is een praktisch en handig kraamcadeau.

Waar let je op bij een babynestje?

Ben jij overtuigd en van plan een babynestje aan te schaffen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Kies een babynestje die op maat te maken is met een koordje.
 • Waarvan je de hoezen kan verwisselen en wassen in de wasmachine.
 • Waarvan de rand is niet te hoog is
 • Vergelijk verschillende merken.

Wat kost een babynestje?

De prijzen kunnen erg verschillen. Ze beginnen rond de €30 en kunnen oplopen tot €120. De gebruikte materialen, het formaat en inbegrepen hoezen of accessoires hebben de meeste invloed op de prijs. Heb je een beperkt budget dan kun je ook een pakket kopen om zelf een babynestje te maken.

Babynestje kopen

Een babynestje is dus een soort van mandje voor baby’s waar ze rustig in kunnen liggen en korte slaapjes in kunnen doen. Het kindje ligt op zijn of haar rug met het hoofdje aan het ronde deel. Je bent op de hoogte van de voor- en nadelen en weet hoe je hem veilig gebruikt. Bij de aankoop weet je waar je op moet letten en welke kosten je kunt verwachten. Een babynestje is misschien niet het eerste wat je nodig hebt, maar is zeker een aanvulling op elke baby uitzet en bijvoorbeeld een praktisch kraamcadeau. Bekijk hieronder een aantal babynestje. We hebben de prijzen alvast voor je vergeleken.

Bekijk ons assortiment Babynestjes

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.