Skip to content
Babykamer

10 trends voor de babykamer in 2023

Het inrichten van de babykamer is toch wel één van die dingen waar je als aanstaande ouder druk mee bezig kunt zijn. Je wilt tenslotte dat je kleine wonder een fijn, eigen plekje heeft. De babykamer is dan ook dé plek die na de geboorte met trots geshowd wordt aan de kraamvisite. Maar hoe richt je de kamer nu goed in en welke trends zijn er op dit gebied? Je komt er in dit blog achter!
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

De babykamertrends van 2023

Speuren naar de mooiste meubels en leukste accessoires om de babykamer aan te kleden en op zoek naar de meest schattige trends om het geheel compleet te maken: je bent niet de enige ouder die heel wat uurtjes doorbrengt op het wereldwijde web, op zoek naar de perfecte inrichting van de babykamer. Ga je aan de slag met een bepaald thema, kies je voor specifieke kleuren of wil je gaan voor een moderne stijl? Het kan zijn dat je al een bepaald idee hebt van de richting die je graag op wilt, maar het kan ook goed zijn dat je zonder inspiratie zit. Onderstaande trends kunnen je dan op weg helpen.

1. Natuurlijke materialen

Rotan is een voorbeeld van materiaal dat je veel terug zult zien, evenals hout en vloerkleden van bijvoorbeeld jute. Wat stofgebruik betreft, kun je denken linnen en wol. Ook het combineren van dergelijke materialen doet het goed. Op die manier creëer je een look die niet alleen trendy is, maar ook nog eens stoer en schattig tegelijk.

2. Dieren doen het altijd goed

Van hier en daar een lief beertje tot een heel jungle thema: het gebruik van dieren op de babykamer is al jarenlang erg populair en is dan ook zeker iets dat je in 2023 terug zult zien. Kies voor dierenbehang, gave muurstickers en/ of leuke knuffeldieren die je her en der een plekje geeft.

3. Aangepast kleurgebruik

Daar waar het vroeger vaak roze of blauw was, zie je de laatste jaren al een verandering in het kleurgebruik. Oud roze, okergeel, (olijf)groen, maar ook zwart zal het goed doen.

4. Luxe accessoires

De inrichting van de babykamer gaat verder dan behang of kleur op de muur en het plaatsen van de benodigde meubels. Hoe leuk is het om passende accessoires toe te voegen, die direct een gevoel van luxe geven? Dit is namelijk een opkomende trend die zeker in 2023 de boventoon zal voeren. Denk aan een strakke hanglamp, luxe wandrek of stijlvolle spiegel.

5. Bloemen en patronen

Saai hoeft een kinderkamer zeker niet te zijn, maar te druk wil je het liever ook niet hebben. Hoe combineer je deze twee uitersten dan het beste? In 2023 zal je zien dat het gebruik van bloemen en patronen, met name op behang, veel voorkomt. Natuurlijk is een dergelijke print erg aanwezig waardoor het ook aangeraden wordt om de rest van de ruimte rustig te houden.

6. Ronde vormen

Helemaal hip wordt het gebruik van ronde vormen. Deze geven de kamer een warme en knusse uitstraling.

7. Een gouden touch

In 2022 zag je het al, maar ook het volgende jaar zal deze trend doorzetten; het gebruik van goud. Dit kan in kleur of materiaal zijn, maar behoort subtiel te zijn. Van deurknoppen of handgrepen tot accentkleur op de muur; het fijne van goud is dat het goed bij zowel schattig oud roze als bijvoorbeeld een stoere zwarte kleur past.

8. Praktisch opbergen

Veel aandacht gaat uit naar het overzichtelijk houden van de babykamer. Het draagt namelijk bij aan een gevoel van ruimte en rust. Opbergers zie je dan ook veel terug. Ga je hier naar op zoek dan vind je bijvoorbeeld de leukste manden al dan niet voorzien van een schattige print of gemaakt van stoer materiaal.

9. Persoonlijk tintje

Hoe leuk het ook is om de kamer volgens de nieuwste mode in te richten, het blijft leuk om er een eigen, persoonlijk tintje aan te geven. Het is dan ook zeker iets waar veel aanstaande ouders de voorkeur aan geven, wat eigenlijk maakt dat het ook een trend is. Ga aan de slag met een muurschildering, voeg een leuke naamslinger toe of richt de kamer in, in de stijl van het geboortekaartje.

10. Hergebruik

Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun mate van consumptie. Ook maatschappelijk gezien is er meer aandacht voor duurzaamheid. Dit maakt dat hergebruik een opwaartse trend is die je dus ook in 2023 tegenkomt. Meubels die er na een opknapbeurt weer tip top uitzien, materiaal dat gerecycled is en handmade producten passen in elke babykamer.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.