Skip to content
Babyfoon

Wat is de beste babyfoon?

Een oogje in het zeil houden terwijl je kindje lekker ligt te slapen zorgt ervoor dat jij ook kunt ontspannen. Maar welke babyfoon kies je? Wat zijn de beste babyfoons met camera en wat zijn de beste zonder camera? Wij hebben het voor je uitgezocht.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Top 5 babyfoons zonder camera

Een babyfoon zonder camera bestaat uit een zender (baby unit) en een ontvanger (ouderunit). De babyunit registreert alle geluidjes bij je kindje en stuurt deze naar de ouderunit. Wanneer je kindje geluid maakt hoor je dat dus meteen. Er zijn ook modellen verkrijgbaar waarbij de babyfoon oplicht wanneer er een geluidje wordt geregistreerd. Gemiddeld kost een babyfoon zonder geluid tussen de 35 en 150 euro.

1. Motorola MBP169 babyfoon

De Motorola MBP169 babyfoon is jouw perfecte partner om je kindjd op afstand in de gaten te houden. Dankzij de hooggevoelige microfoon hoef je geen enkel geluidje van je baby te missen. Maar het wordt nog beter, want met de tweewegcommunicatie kun je niet alleen luisteren, maar ook terugpraten. Zo kun je je kindje geruststellen, of je partner een seintje geven dat het flesje in de maak is.

Met een bereik tot 300 meter (binnenshuis ongeveer 50 meter) biedt deze babyfoon je veel bewegingsvrijheid. En raakt de baby unit buiten bereik? Geen zorgen, je krijgt een waarschuwing. De draagbare baby unit werkt op batterijen, wat betekent dat je ‘m overal mee naartoe kunt nemen zonder gedoe met stopcontacten. Ideaal voor op reis!

En dan zijn er nog de extra functies die de Motorola MBP169 zo handig maken. De ouderunit heeft een inklapbare standaard voor als je ‘m rechtop wilt zetten. Met de geïntegreerde timer vergeet je nooit meer wanneer het tijd is voor voedingen, luierwisselingen of slaapjes. De temperatuurweergave op de ouderunit laat je zien of de babykamer niet te warm of te koud is. En het amberkleurige nachtlampje op de baby unit geeft je kindje een veilig gevoel bij het slapengaan. Kortom, deze babyfoon heeft alles wat je nodig hebt om je kindje op afstand in de gaten te houden.

De Motorola MBP169 babyfoon heeft een 7,5 gekregen van de consumentenbond.

Voordelen

+ Babystation werkt op ook op batterijen
+ Goed bereik
+ Goede kwaliteit geluid

2. Philips Avent SCD713/26 babyfoon

De Philips Avent SCD713/26 DECT-babyfoon is een echte gamechanger voor elke ouder. Het kristalheldere geluid, dankzij de DECT-technologie, zorgt ervoor dat je elk lachje, murmeltje en hikje van je baby perfect kunt horen. En met de slimme ECO-modus, die de audiotransmissie minimaliseert en de batterijlevensduur verlengt, hoef je je geen zorgen te maken over het missen van een geluid.

Deze babyfoon heeft een indrukwekkend bereik tot 330 meter buitenshuis en 50 meter binnenshuis. En met de oplaadbare ouderunit kun je je baby tot wel 18 uur draadloos in de gaten houden voordat je de unit opnieuw moet opladen. Plus, met de verbindingsindicatie en waarschuwingen voor een bijna lege batterij of wanneer de monitor buiten bereik is, weet je altijd dat je verbonden bent met je baby.

Maar wat deze babyfoon echt onderscheidt, zijn de extra functies die helpen om een rustgevende omgeving voor je baby te creëren. Met het kalmerende nachtlampje en de vijf rustgevende slaapliedjes kun je je kleintje moeiteloos weer in slaap krijgen. En met de terugspreekfunctie kun je je baby altijd geruststellen, waar je ook bent. Bovendien kun je met de ingebouwde temperatuursensor de temperatuur en luchtvochtigheid in de babykamer constant in de gaten houden. Kortom, de Philips Avent SCD713/26 DECT-babyfoon biedt je de zekerheid en het comfort dat je nodig hebt voor jou en je baby.

De Philips Avent SCD713/26 babyfoon krijgt een 7.5 van de consumentenbond en is uitgeroepen tot beste uit de test.

Voordelen

+ Goed bereik
+ Batterij gaat lang mee
+ Babystation werkt ook op batterijen

3. Philips Avent SCD731/26

Ook de SCD731-babyfoon van Philips AVENT is een ware uitkomst voor ouders. Met zijn kristalheldere geluid, kun je elk geluidje van je baby oppikken en dankzij de terugspreekfunctie kun je je kindje zelfs op afstand geruststellen. Het bereik is indrukwekkend, tot 50 meter binnen en tot 330 meter buiten, dus je kunt je vrij bewegen zonder verbinding te verliezen.

Een van de slimme functies van deze babyfoon is de VOX-functie. Deze zorgt ervoor dat de babyfoon alleen inschakelt bij geluid, wat zowel handig als energiebesparend is. De geluidsniveaulampjes geven aan hoeveel geluid je kindje maakt, en je kunt zelf de microfoongevoeligheid instellen.

De SCD731-babyfoon heeft ook een ECO-modus en geeft een signaal bij slecht ontvangst of een lege batterij. De ouderunit is oplaadbaar en kan tot 18 uur draadloos werken, wat het perfect maakt voor langdurig gebruik.

Maar wat deze babyfoon echt onderscheidt, zijn de extra functies die helpen om een rustgevende omgeving voor je baby te creëren. Het kalmerende nachtlampje met sterrenprojectie en de slaapliedjes helpen je baby rustig in slaap te vallen. En mocht je ooit je babyfoon kwijtraken, dan is er geen reden tot paniek. De handige terugvindfunctie zorgt ervoor dat je de ouderunit makkelijk terugvindt. Kortom, de SCD731-babyfoon van Philips AVENT biedt je alles wat je nodig hebt om je baby veilig en comfortabel te houden.

De Philips Avent SCD731/26 babyfoon krijgt een 7.5 van de consumentenbond en is uitgeroepen tot beste uit de test.

Voordelen

+ Goed bereik
+ Batterij gaat lang mee
+ Babtstation werkt ook op batterijen

4. Philips Avent SCD733/26

De SCD733/26 DECT-babyfoon van Philips AVENT is ook een must-have voor elke ouder. Het kristalheldere geluid, dankzij de DECT-technologie, zorgt ervoor dat je elk lachje, murmeltje en hikje van je baby perfect kunt horen. Deze technologie garandeert ook een 100% storingsvrije privéverbinding, zodat je er zeker van kunt zijn dat jij de enige bent die meeluistert en dat andere apparaten geen storing veroorzaken.

Een van de slimme functies van deze babyfoon is de ECO-modus. Deze minimaliseert automatisch de audiotransmissie en verlengt de batterijlevensduur. Dus hoe dichter je bij je baby bent, hoe minder vermogen er nodig is voor een perfecte verbinding. En met een bereik tot 330 meter buitenshuis (en tot 50 meter binnenshuis), heb je de vrijheid om je te bewegen terwijl je nog steeds in contact blijft met je baby.

De handige oplaadbare ouderunit laat je je baby tot wel 18 uur draadloos horen voordat je de unit opnieuw moet opladen. En dankzij de geluidsniveaulampjes en de verbindingsindicatie weet je altijd wanneer je monitor binnen bereik en verbonden is.

Maar wat deze babyfoon echt onderscheidt, zijn de extra functies die helpen om een rustgevende omgeving voor je baby te creëren. Met de nachtvriendelijke modus kun je het licht, de display en het geluid dimmen, en het nachtlampje met sterrenprojectie helpt je baby rustig in slaap te vallen. Kortom, de SCD733/26 DECT-babyfoon van Philips AVENT biedt je alles wat je nodig hebt om je baby veilig en comfortabel te houden.

De Philips Avent SCD733/26 babyfoon krijgt een 7.5 van de consumentenbond en is uitgeroepen tot beste uit de test.

Voordelen

+ Goed bereik
+ Batterij gaat lang mee
+ Babtstation werkt ook op batterijen

5. Alecto DBX-88 ECO – Full Eco DECT

De DBX-88 ECO babyfoon van Alecto is een echte topper onder de babyfoons en niet zonder reden. Deze DECT babyfoon staat bekend om zijn 100% storingsvrije geluid, dankzij de DECT-technologie met digitale ontvangstkwaliteit. Het is dan ook geen verrassing dat deze babyfoon al jarenlang de bestverkopende babyfoon in de Benelux is.

Een van de unieke eigenschappen van de DBX-88 ECO is de ECO-modus. Deze zorgt ervoor dat de ouderunit heel lang van de lader kan blijven zonder dat je veiligheid en zekerheid hoeft in te leveren. Bovendien is de ouderunit eenvoudig op te laden met het meegeleverde oplaadstation.

Maar er is meer. De DBX-88 ECO heeft een ingebouwde temperatuurweergave, zodat je altijd kunt zien hoe warm het in de babykamer is. En met het ingebouwde nachtlampje en voorgeprogrammeerde slaapliedjes kun je je kindje gemakkelijk in slaap laten vallen.

En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de DBX-88 ECO je de mogelijkheid om op afstand terug te praten, zodat je je kindje kunt geruststellen of in slaap kunt zingen. Kortom, met de DBX-88 ECO haal je een betrouwbare, veelzijdige en gebruiksvriendelijke babyfoon in huis die je de zekerheid en controle geeft die je nodig hebt.

De Alecto DBX-88 ECO – Full Eco DECT babyfoon krijgt een 7.4 van de consumentenbond en is uitgeroepen tot beste uit de test.

Voordelen

+ Beeld alle kanten goed zichtbaar
+ Je kan via de babyfoon met je kindje praten
+ Batterij van de ouderunit gaat lang mee

Specificaties top 5 babyfoons zonder camera

Motorola MBP169 Philips Avent SCD713/26 Philips Avent SCD731/26 Philips Avent SCD733/26 Alecto DBX-88 ECO
Babyunit (zender)
Temperatuurweergave x x x x
Slaapliedjes
Nachtlampje
Werkt op batterijen x
Snoerlengte 2 m 3 m 3 m 3 m 2.9 m
Ouder-unit (ontvanger)
Bereik buiten volgens leverancier 330 m 300 m 330 m 330 m 330 m
Out-of range indicator
Terugspreekfunctie ?
Instelbaar volume
Temperatuurweergave
Werkt op batterijen
Laadstation x x x x

Top 5 babyfoons met camera

Beeldbabyfoons hebben naast een microfoontje ook een camera op de babyunit zitten. Op ouderunit, heb je altijd live zicht op je kindje en zijn omgeving. Je kunt dus altijd zien of je even naar je kindje moet of hij alleen wat geluidjes maakt in zijn slaap. Een babyfoon met camera kost gemiddeld tussen de 55 en 230 euro.

1.Philips Avent SCD923/26

Deze babyfoon met camera kwam als één na beste uit de test van de consumentenbond. Hij beschikt over een draaibare camera die op en neer en heen en weer kan bewegen. Ook kan er met de camera ingezoomd worden. Als het extra donker is kan je je kindje ook goed in de gaten houden, de camera heeft namelijk een nachtzicht functie van 5 meter. 

Het is bij deze babyfoon ook mogelijk meerdere kinderen in de gaten te houden door alleen een extra camera toe te voegen. Ondanks dat de babyfoon een camera heeft gaat de batterij van de ouder unit toch extra lang mee. Dit komt mede door de VOX functie, die er voor zorgt dat de babyfoon pas aanspringt bij geluid.

Het bereik van deze babyfoon is goed en gaat tot maximaal 300 meter. Als je buiten het bereik komt of als de batterij is bijna leeg is, geeft deze babyfoon een melding. Er zit ook een terugspreekfunctie op de babyfoon zodat je zowel je kindje kan zien als tegen hem of haar kunt praten. Er zitten zelfs drie slaapliedjes op zodat je je kindje met een liedje gerust kan stellen.

De Philips Avent SCD923/26 babyfoon krijgt een 7.1 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Beschikt over veel extra’s

Nadelen

–  De babystation werkt alleen via de kabel

 

2. Philips Avent SCD721/26 babyfoon

Met de Philips Avent SCD921/26 babyfoon houd je je kleintje altijd binnen handbereik, waar je ook bent. Dankzij het Secure Connect-systeem blijf je altijd verbonden met je kindje, zowel binnenshuis als buitenshuis. Dit systeem maakt gebruik van meerdere versleutelde koppelingen tussen de babyunit, de ouderunit en de app, wat zorgt voor een sterke en veilige verbinding.

Een bijzonder kenmerk van deze babyfoon is de full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom, waardoor je geen enkele beweging van je baby mist. Met een bereik tot 400 meter binnenshuis via de ouderunit en een onbeperkt bereik buitenshuis met wifi of mobiele data via de Monitor+ app, ben je altijd dichtbij.

De ouderunit heeft een indrukwekkende batterijduur van 12 uur en bevat ook een terugspreekfunctie waarmee je je kindje op afstand kunt geruststellen. De temperatuurweergave en het nachtlampje helpen je om de perfecte slaapomgeving voor je baby te creëren.

En om het plaatje compleet te maken, kun je kiezen uit 15 rustgevende muziekjes – van vogelgezang en avondgeluiden tot slaapliedjes – om je baby te kalmeren. Je kunt zelfs je eigen geluid opnemen en afspelen. Kortom, de Philips Avent SCD921/26 babyfoon biedt je alle functies die je nodig hebt om je baby veilig en comfortabel te houden.

De Philips Avent SCD721/26 babyfoon heeft een 6.9 gekregen van de consumentenbond.

Voordelen

+ Heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit
+ Beschikt over veel extra’s

Nadelen

–  De babystation werkt alleen via de kabel

3.Luvion Essential Plus babyfoon

Met de Essential Plus-beeldbabyfoon van Luvion hoef je nooit meer een moment te missen. Deze babyfoon houdt je altijd en overal op de hoogte van wat er in de babykamer gebeurt, met een bereik tot wel 300 meter in open ruimte.

Het grote beeldscherm van 8.9 cm diameter biedt je een helder en storingsvrij beeld, zelfs in het donker dankzij het uitstekende nachtzicht. En met de terugspreekfunctie kun je je kindje gemakkelijk geruststellen, waar je ook bent.

Een bijzonder handige functie is de VOX-modus, die ervoor zorgt dat de babyfoon meteen inschakelt bij geluid. Dit is niet alleen handig, maar ook energiebesparend. Daarnaast zorgt de visuele geluidsindicatie ervoor dat je niets mist, zelfs in lawaaierige omgevingen.

De draaibare camera maakt het mogelijk om de lens omhoog, omlaag of opzij te bewegen, zodat je je kindje altijd kunt volgen. En met de zoomfunctie kun je nog dichterbij komen.

Extra functies zoals temperatuurweergave met alarm, slaapliedjes en signalen voor slecht ontvangst en lege batterij maken deze babyfoon tot een echte must-have voor elke ouder. En het beste is: de Essential Plus is uitbreidbaar met 3 extra camera’s, zodat je meerdere kinderen of kamers tegelijk in de gaten kunt houden.

De Luvion Essential Plus babyfoon krijgt een 6.9 van de consumentenbond.

Voordelen

+ Goede beeldkwaliteit
+ Camera is op afstand te besturen

Nadelen

– Babystation werkt enkel aan de kabel
– Slecht bereik van binnen naar buiten

4. Alecto DVM-200 babyfoon

De Alecto DVM-200 is een babyfoon met camera. De camera van deze babyfoon is een op afstand bedienbare camera. Hierdoor kan je je kindje extra goed in de gaten houden als hij of zij wat beweeglijker wordt. De camera beschikt ook over een infrarood nacht functie voor goed zicht in het donker. Hij is uit te breiden tot wel 4 camera’s om meerdere kinderen in de gaten te kunnen houden.

Op het 4.3 inch scherm kan je je kindje goed zien of meerdere kindjes goed zien. Als er meerdere camera’s aangesloten zijn maakt deze babyfoon gebruik van een auto-scan functie zodat automatisch tussen de kinderen gewisseld wordt.

Deze babyfoon heeft een bereik van 50 meter binnenshuis tot 300 meter buitenshuis. Wanneer je buiten het bereik hiervan bent krijg je automatisch een waarschuwing. Hij beschikt ook over de VOX functie, om alleen aan te gaan bij geluid. Je batterij gaat zo extra lang mee, maar mocht deze leeg raken volgt er ook een melding.

Er zijn ook verschillende functies om je kindje van een afstand gerust te stellen zoals een terugspreekfunctie, vijf slaapliedjes en vier natuurgeluiden. Voor de veiligheid van je kindje zit er ook op deze babyfoon een temperatuurweergave van het kamertje. De Alecto DVM-200 krijgt een 6.3 van de consumentenbond.

Voordelen

+ De camera is op afstand te besturen

Nadelen

– Het bereik is niet heel groot
– Batterij van de ontvanger is snel leeg

5. Motorola VM482 babyfoon

De Motorola VM482 babyfoon is een echte gamechanger voor ouders die hun kleintjes willen zien en horen zonder ze te storen. Deze babyfoon beschikt over een 2,4-inch kleurendisplay ouderunit en een draadloze camera, die je in de kinderkamer kunt plaatsen om live beelden te ontvangen. Met de VM482 kun je niet alleen je kindje horen, maar ook zien, wat een extra geruststellend gevoel geeft.

Een van de grootste voordelen van deze babyfoon is de infrarood nachtzichtfunctie. Hierdoor heb je zelfs bij weinig tot geen licht een perfect zicht op de babykamer. En met de digitale zoomfunctie kun je nog dichterbij komen om je kindje goed in de gaten te houden.

De babyfoon maakt verbinding via een 2,4 GHz FHSS draadloze verbinding en ‘Frequency Hopping Spread Spectrum’, wat betekent dat de verbinding altijd veilig en storingsvrij is. Daarnaast is de VM482 uitgerust met een hooggevoelige microfoon die je waarschuwt zodra je baby geluid maakt.

Daarnaast kun je met de VM482 de temperatuur in de babykamer controleren om er zeker van te zijn dat je kindje comfortabel slaapt. Met een bereik van maximaal 300 meter kun je overal in huis een oogje in het zeil houden. Kortom, de Motorola VM482 babyfoon biedt alle functies die je nodig hebt voor een veilige en geruststellende babybewaking.

De Motorola VM482 babyfoon krijgt een 6.2 van de consumentenbond.

Specificaties top 5 babyfoons met camera

  Philips Avent SCD923/26 Philips Avent SCD921/26 Luvion Essential Plus Alecto DVM-200 Motorola VM482
Voice activated (VOX) x
Aantal koppelbare babyunits 0 0 4 3 4
           
Baby-unit (zender)          
Nachtzicht (infrarood)
Temperatuurweergave
Slaapliedjes x
Nachtlampje x x x
Werkt op batterijen x x x x x
Snoerlengte 2m 2m 2m 2m 1,8m
Uitbreidbaar met babyunit x x
           
Ouder-unit (ontvanger)          
Bereik buiten volgens leverancier 400 m 400 m 300 m 300 m 300 m
Out-of range indicator
Terugspreekfunctie x
Instelbaar volume
Temperatuurweergave
Werkt op batterijen

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.