Skip to content
Maxi Cosi axissfix autostoel

Maxi Cosi AxissFix autostoel: veiligheid en gemak voor onderweg

Onderdeel van de baby-uitzetlijst is een autostoel. Binnen dit wereldje is het aanbod echter zo ruim, dat het je wellicht een beetje doet duizelen. Hulp is dan ook zeer gewenst en in het oordeel kunnen we kort zijn: de Maxi Cosi AxissFixx is misschien wel wat je zoekt. Deze autostoel kan namelijk 360 graden draaien, waardoor het gemakkelijker wordt dan ooit om je kindje in en uit de auto te krijgen. Het kan om die reden met recht omschreven worden als een state-of-the-art veiligheids autostoeltje dat absoluut de overweging waard is om voor jouw kindje aan te schaffen. Plezier, veiligheid en comfort zijn namelijk gegarandeerd.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Het gemak van een 360° draaibaar autostoeltje

Eerlijk is eerlijk: met (jonge) kinderen op pad kan soms best een onderneming zijn. Is gemak dan niet iets waar je als ouder bijna naar smacht? Oké, misschien een tikkeltje overdreven, maar waarom zou je moeilijk doen, terwijl het ook makkelijk kan? De keuze voor een autostoel met 360 graden draaimechanisme heeft meerdere voordelen. Zo ben je verzekerd van eenvoud in gebruik. Het wordt een stuk gemakkelijker om je kindje in en uit de autostoel te krijgen. Daar waar je met een regulier autostoeltje bovendien nog weleens last van je rug kunt krijgen, is dit met het innovatieve ontwerp van de Maxi Cosi AxissFix verleden tijd. Is je kindje er naar verloop van tijd aan toe om zelf in en uit de autostoel te klimmen? Dan gaat ook dit gemakkelijk, wanneer het stoeltje naar hem of haar toe gedraaid is.

Veiligheid eerst: De geavanceerde functies van de Maxi Cosi AxissFix

Eén van de belangrijkste punten blijft toch altijd wel de veiligheid. Niet alleen de autostoel zelf moet uiteraard aan specifieke eisen voldoen op dit gebied, ook voor de installatie geldt dit. De Maxi Cosi AssixFix installeer je veilig, simpel en snel, doordat het gebruik maakt van de ISOFIX technologie. De autostoel(basis) klik je hierbij vast op de bevestigingshaken in de achterbank van de auto. Dit verkleint de kans dat je de autostoel onverhoopt niet goed vastmaakt.

Om de veiligheid te waarborgen is het bovendien een vereiste om een kind minimaal tot een leeftijd van 15 maanden achterstevoren in de auto te vervoeren. De Maxi Cosi AxissFix kan op deze manier worden gebruikt, maar is nadien desgewenst ook voorwaarts gericht te plaatsen. Aangeraden wordt wel om hier zo lang mogelijk mee te wachten, omdat de impact van een mogelijke botsing simpelweg beter opgevangen kan worden als de autostoel achterwaarts gepositioneerd is.

Comfort en duurzaamheid: De Maxi Cosi AxissFix ervaring

De mate van comfort is ook een punt dat hoog op het lijstje staat als het erom gaat de uiteindelijke kwaliteit van een autostoeltje te beoordelen. Voor een plezierige en ontspannen autorit is het van groot belang dat een kindje prettig kan zitten. Zo moet de stof zacht aan de huid voelen en wordt er bij voorkeur gebruikgemaakt van een stevige, licht dempende foam voor optimale bescherming tegen schokken en het verdelen van het lichaamsgewicht. Dit zijn punten waar de AxissFix aan voldoet. De Maxi Cosi autostoel is daarnaast voorzien van een veiligheidsharnas met antislip gordelbescherming, zodat je kindje geen last heeft van de druk of het snijden van de gordels. Dit alles maakt dat kinderen graag in deze autostoel zitten en er even heerlijk hun slaapje in kunnen doen. De autostoel is namelijk in meerdere standen verstelbaar.

Maxi Cosi axissfix autostoel 10_11zon

Een langetermijninvestering: De veelzijdigheid van de Maxi Cosi AxissFix van geboorte tot peuter

Met het oog op de prijs, die wat aan de hoge kant ligt, moet je in overweging nemen dat de Maxi Cosi AxissFix een autostoel is die met je kind meegroeit. Zowel de hoofdsteun als het veiligheidsharnas zijn te verstellen en daardoor naar leeftijd en lengte van het kind aan te passen. Onder aan de streep kan de aanschaf van deze stoel daarom toch voordeliger zijn dan andere autostoeltjes. Wil je er bovendien zeker van zijn dat je niet te veel betaalt? Gebruik dan de prijsvergelijker op deze website om te ontdekken waar je de beste aanbieding vindt.

Wanneer je de autostoel gebruikt vanaf een leeftijd van 4 maanden tot ongeveer 2 jaar, dan gebruik je de autostoel achterwaarts. Hierna kun je de autostoel voor langere tijd omgedraaid gebruiken. Tot de leeftijd van 4 jaar kun je dan ook met plezier gebruikmaken van de Maxi Cosi AxissFix in voorwaartse richting. Zou je deze autostoel al direct vanaf de geboorte willen gebruiken? Kies dan voor de plus-versie.

Maxi Cosi AxissFix aanbieding

Bespaar tijd en geld met onze vergelijkingstool – Vind altijd de beste aanbieding voor deze populaire autostoel bij verschillende aanbieders. Zo ben je verzekerd van een slimme aankoop zonder te veel te betalen.

Maxi Cosi AxissFix: Een gebruikersperspectief

Dit autostoeltje van Maxi Cosi is al langere tijd op de markt, wat het mogelijk maakt om reviews van gebruikers te bekijken en te beoordelen. Dit is dan ook iets dat we alvast voor je gedaan hebben, zodat je een goed beeld krijgt van de plus- en minpunten.

Als eerste komt overduidelijk het gemak van het draaisysteem naar voren. Ouders spreken overwegend lovend over deze functie. Termen als “superhandig” en “bijzonder gebruiksvriendelijk” kom je dan ook geregeld tegen. Een gebruiker noemt het zelfs een “arbotechnisch goede autostoel”, waarmee gedoeld wordt op het voorkomen van overbelasting van de rug van jou als ouder. Het feit dat de autostoel zich gemakkelijk laat bevestigen en vervolgens van positie laat verstellen met één hand, is ook een punt dat zeer gewaardeerd wordt.

Meerdere ouders benoemen tevens de ergonomische vorm van de autostoel als zeer positief. Ze geven hierbij aan dat het ruggetje, de nek en het hoofdje van hun kindje goed ondersteund wordt en dat het foam zich als het ware naar het lichaam van het kindje vormt.

Zwaar is deze autostoel echter wel. Als punt van kritiek komt dan ook naar voren dat het gewicht van de autostoel het model minder geschikt maakt voor transport. Ook voor het dragen van je kindje in de autostoel, dus buiten het gebruik in de auto om, is deze autostoel minder geschikt.

Review Maxi Cosi AxissFix autostoel

Onze partner Babypark heeft deze populaire autostoel getest en hun ervaring gedeeld in een video-review.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.