Een speciale luier
Ten eerste mogen zwemluiers niet ontbreken. Dit type luier biedt bescherming tegen ontlasting en zuigt zich niet helemaal vol met water, zoals een gewone luier wel doet. Je kan kiezen voor een wegwerp of wasbare zwemluier. Neem voor de zekerheid twee stuks mee. Verder is het handig om babydoekjes mee te nemen en een flesje melk.
Baby inwikkelen
Voor na het zwemmen is het fijn om een grote badhanddoek of badcape bij je te hebben. Hier kan je je baby inwikkelen om ervoor te zorgen dat hij of zij het niet koud krijgt. Met een hydrofiele doek kan je je baby vervolgens afdrogen. Kleed je baby aan met een schone luier en een setje kleding. Bij veel zwembaden zijn er speciale kleedruimtes waar je samen met je baby kan aankleden na het zwemmen. In deze ruimtes kan je gebruikmaken van een verschoontafel.
Dobberen in het water
Een babyfloat is onmisbaar als je zelfstandig gaat zwemmen met je baby. Dit is een zwemband met een zitje en een rugleuning, waardoor je baby veilig in het water kan dobberen. Wel is het belangrijk om altijd in de buurt van je baby te blijven. Volg je een lesje babyzwemmen, dan is een babyfloat meestal niet nodig.
Wat neem je mee naar babyzwemmen?
Dus samenvattend nog even een handig lijstje; dit neem je mee wanneer je met je baby gaat zwemmen:
- Zwemluiers (wegwerp of wasbare, neem er twee mee voor de zekerheid)
- Babydoekjes
- Flesje melk
- Grote badhanddoek of badcape om de baby in te wikkelen na het zwemmen
- Hydrofiele doek om de baby af te drogen
- Schone luier
- Setje kleding voor na het zwemmen
- Babyfloat (zwemband met zitje en rugleuning) als je zelfstandig gaat zwemmen, deze heb je voor zwemles niet nodig