Skip to content
Borstkolf vulpes

Alles wat je moet weten over Vulpes borstkolven

Als kersverse moeder is de komst van een baby een prachtige, maar soms ook uitdagende tijd. Er komt veel op je af, en borstvoeding kan daar een belangrijk onderdeel van zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals de Vulpes borstkolven, die het leven een stukje makkelijker maken. Of je nu weer aan het werk gaat, wat extra voorraad wil aanleggen, of gewoon wat flexibiliteit zoekt in je dag, een goede borstkolf kan een wereld van verschil maken. In deze geven we je meer informatie over de Vulpes borstkolven en laten we zien waarom deze onmisbaar zijn voor elke moeder.
BabyBaby
6 minuten lezen

Inhoud

Alles wat je moet weten over Vulpes borstkolven

Het geven van borstvoeding gaat gepaard met vele gezondheidsvoordelen voor jou en je baby. Moedermelk bevat veel voedingsstoffen en afweerstoffen, die bescherming bieden tegen verschillende infecties. Voor jou als moeder zal het herstel na de bevalling sneller verlopen en ook creëer je, dankzij het geven van borstvoeding, een hechte band met je baby. Wanneer je na de kraamtijd het gewone leven wat meer gaat oppakken, kan het lastig zijn om je kindje meerdere keren per dag aan te leggen. Veel moeders gaan een paar maanden na de bevalling weer aan het werk en ze zullen zo nu en dan ook iets leuks gaan doen zonder de baby erbij. In deze gevallen is een goede borstkolf een echte uitkomst. De Vulpes borstkolven zijn speciaal ontwikkeld voor een makkelijkere en comfortabelere borstvoedingsperiode. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje.
 

De verschillende soorten Vulpes borstkolven

Vulpes heeft een breed assortiment aan borstkolven op de markt gebracht, zodat er voor iedereen een geschikte kolf bij zit. Je kan kiezen voor een enkele of dubbele borstkolf, afhankelijk van hoe vaak jij van plan bent om ze te gebruiken. Ben jij nog veel thuis, dan zal je niet heel regelmatig de kolf erbij pakken. Een enkele borstkolf is in dit geval voldoende. Ben je daarentegen vaak lange dagen van huis, dan is de dubbele borstkolf meer geschikt voor jou. Hiermee kan je beide borsten tegelijkertijd afkolven, waardoor je veel tijd bespaart. Het gebruik van de dubbele borstkolf zal ook zorgen voor een betere melkproductie. Alle borstkolven van Vulpes zijn draadloos en daarnaast zijn ze veilig in gebruik en vrij van giftige stoffen.

Elektrische draadloze borstkolf

De goedkoopste borstkolf van Vulpes beschikt over allerlei handige functies. Zo kan je zelf kiezen welke stand je wil gebruiken: de massage mode, de borstkolf mode of de borstvoeding mode. De borstkolf mode is het meest effectief dankzij de regelmatige pompbeweging. Het speciale sluit-systeem zorgt ervoor dat je geen melk verspilt. Je kan zelf kiezen uit een van de negen verschillende zuigsterktes. Welke sterkte voor jou het meest geschikt is, zal je ervaren nadat je de kolf een paar keer hebt gebruikt. Tot slot is de elektrische draadloze borstkolf stil in gebruik, op te laden via een USB-lader en krijg je er drie verschillende tepelopzetstukken bij geleverd.

Elektrische draadloze borstkolf MAX

In vergelijking met de vorige borstkolf beschikt dit type over meer zuigsterktes: maar liefst 27. Dit zorgt ervoor dat je de instellingen kan afstemmen op je eigen wens en behoeftes. Waar de goedkoopste kolf wordt geleverd met tepelopzetstukken van 19, 21 en 24 millimeter, zit er bij deze variant ook een borstschild van 26 millimeter bij. Zo kan iedere vrouw een opzetstuk uitkiezen die het beste past bij haar tepelgrootte, wat uiteindelijk zorgt voor meer comfort en gemak. Daarnaast beschikt de elektrische draadloze borstkolf MAX over een LED-display, waarmee je de verschillende instellingen kan aanpassen.

Elektrische draadloze borstkolf PRO

Dit type heeft vier verschillende standen: de 2 in 1 modus, de stimulatiemodus, de expressiemodus en de dubbele frequentiemodus. De ene modus is beter voor de stimulatie van de moedermelk, terwijl de andere modus zorgt voor een comfortabelere ervaring. De laatstgenoemde stand corrigeert ingetrokken tepels, waardoor er vervolgens snel en comfortabel gekolfd kan worden. In plaats van een borstschild van 26 millimeter, zit er bij deze variant een van 28 millimeter bij.

Elektrische draadloze borstkolf PRO V2

De elektrische draadloze borstkolf PRO V2 is de duurste variant, maar beschikt ook over de meeste extra’s. Zo kan je via bluetooth een verbinding maken met je telefoon, waarop je gemakkelijk de zuigsterktes en standen aan kan passen. Dit type borstkolf is ontwikkeld met hulp van moeders en een lactatiedeskundige. Hierdoor is de borstkolf zo efficiënt en comfortabel mogelijk gemaakt. Welke Vulpes borstkolf voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw wensen en behoeftes.

Voordelen van Vulpes borstkolven

Een van de grootste voordelen van de Vulpes borstkolf is dat deze heel gebruiksvriendelijk is. Doordat de kolf draadloos is, kan je het overal en op elk moment gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld kolven tijdens werk, terwijl je aan het koken bent of tijdens het stofzuigen. Maar ook buitenshuis kan je kolven, doordat de kolf handsfree is. De verschillende borstschilden zorgen ervoor dat het voor elke vrouw comfortabel is in gebruik en daarnaast is het vrijwel geluidloos. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust kan kolven.

Alle borstkolven van Vulpes hebben een sluit-systeem wat ervoor zorgt dat er geen melk terugvloeit. Verder is de kolf in te stellen op verschillende sterktes en standen. Hierdoor kan je heel efficiënt kolven en zal je nooit moedermelk verspillen. De materialen van de borstkolven zijn veilig: ze zijn BPA-vrij en bevatten geen giftige stoffen. Kortom, doordat de Vulpes borstkolven comfortabel, efficiënt en veilig zijn, zullen ze bijdragen aan een fijne borstvoedingservaring. Niets is immers belangrijker dan comfort tijdens het kolven. Je wil ongemak en stress zo veel mogelijk voorkomen.

Gebruikerstips voor optimaal gebruik

Wellicht vraag jij je af hoe vaak je het beste kan kolven. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zal de ene moeder af en toe kolven, terwijl de andere moeder elke dag om de paar uur kolft. Werk je weer fulltime of ben je nog thuis met de baby? Ook dit is bepalend voor hoe vaak je het beste kan kolven. Daarnaast is het afhankelijk van je toeschietreflex. Door verschillende factoren, zoals stress en vermoeidheid, kan deze reflex afnemen. Tijdens het kolven kan je proberen het toeschietreflex weer te stimuleren.

Het is belangrijk dat je de gekolfde moedermelk meteen na het kolven in de koelkast zet. Je kan het bewaren in een van de meegeleverde bewaarzakjes. Schrijf hier de datum op, zodat je weet wanneer je het afgekolfd hebt en tot wanneer je het kan gebruiken. In de koelkast kan je de moedermelk tot acht dagen bewaren. Stop je het in de diepvries, dan kan je het zakje tot 12 maanden bewaren.

Na het doorlezen van de meegeleverde handleiding weet jij precies hoe je de kolf het best kan reinigen. Het wordt aangeraden om een borstkolf voor het eerste gebruik te desinfecteren. Doe dit door de verschillende onderdelen van de kolf in een pan met kokend water te leggen. Laat het hierna minimaal vijf minuten staan. Na het gebruik van de kolf kan je deze het beste met de hand afwassen in plaats van het in de vaatwasser te doen.

Waarom kiezen voor Vulpes?

Als je op zoek gaat naar een goede borstkolf, is kwaliteit erg belangrijk. Zo voorkom je ongemak en pijn tijdens het kolven en weet je zeker dat je zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan. Daarnaast gaat een kwalitatief goede borstkolf over het algemeen langer mee. Word je na verloop van tijd nog een of meerdere keren moeder, dan kan je de kolf weer opnieuw gebruiken.

De Vulpes borstkolf springt eruit als je het vergelijkt met andere merken. Dankzij het LED-scherm kan je makkelijk wisselen van stand. Verder staat de kolf bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn verschillende types op de markt met uiteenlopende prijzen, maar de kwaliteit is altijd goed. Daarnaast krijg je er zestig bewaarzakjes voor moedermelk bijgeleverd. Zo kan je na aanschaf meteen beginnen met kolven. Zijn er problemen met de borstkolf? Dan word je goed geholpen door de klantenservice. Vulpes biedt een 100% tevredenheidsgarantie.

Al met al is de Vulpes borstkolf ideaal voor iedere (aanstaande) moeder. Ben jij benieuwd geworden naar de verschillende soorten kolven van dit merk? Ga dan nu naar Babyuitzetvergelijken.nl en kies de borstkolf uit die het beste bij jou past! Zo weet je zeker dat je een hele comfortabele en efficiënte borstvoedingsperiode tegemoet gaat.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.