Skip to content
Handsfree kolven

10 beste handsfree kolven

Ben jij op zoek naar een handsfree borstkolf? Dan zit je hier helemaal goed. Het leven van een moeder is al druk genoeg en het geven van borstvoeding kan dan soms een hele uitdaging zijn. Het combineren van kolven met andere werkzaamheden bespaart je dan ook een hoop tijd en moeite. In deze blog informeren we je graag over de tien beste handsfree borstkolven die jou in staat stellen om eenvoudig en discreet te kolven, terwijl je bezig bent met iets anders. Multitasken was nog nooit zo makkelijk. Je leest hier meer over de functies en vele voordelen van de verschillende borstkolven. Ook delen we gebruikerservaringen van andere moeders.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Top 10 handsfree borstkolven; innovatie, prijs en gebruiksgemak

Er zijn vele merken en modellen draadloze borstkolven op de markt en onderling zijn toch zeker de nodige verschillen op te merken. Om je op weg te helpen in jouw zoektocht naar de beste haandsfree kolf, hebben we een top tien samengesteld van handsfree kolven die goed scoren op het gebied van innovatie en gebruiksgemak. Ook de prijs is hierin ter overweging meegenomen.

1. Elvie kolf

“Een stille kolf met een fraai design”, zo wordt de Elvie kolf in diverse recensies omschreven. Het is een borstkolf die zowel als enkel en dubbelzijdige variant verkrijgbaar is. Te gebruiken in vier kolfritmes, elk afgestemd op specifieke behoeften. De kolf is te bedienen via een app die de kolf sessies kan monitoren.

2. Medela Hands-free borstkolf

Deze kolf is zeer compact van formaat en werkt dubbelzijdig. De zuigkracht is op negen verschillende niveaus in te stellen. De kolf werkt door middel van een ingebouwde accu die tot wel zes kolfsessies meegaat. De motor bevindt zich niet in de cups, maar in de draagbare unit. “Een zeer gebruiksvriendelijke kolf die zijn investering absoluut waard is”, blijkt uit diverse reviews.

3. Vulpes draadloze borstkolf MAX

Deze handsfree en draadloze borstkolf is erg handzaam en maakt zeer weinig geluid. Je kunt kiezen uit 3 standen, variërend van een expressie modus, een 2-in-1 modus en een dubbele frequentie modus. Ook de zuigkracht is zelf in te stellen, waarbij je uit maar liefst 27 niveaus kunt kiezen. De kolf is op te laden middels een USB-kabel en biedt extra’s, zoals een LED-display. Een moeder zegt dan ook het volgende over deze kolf: “Een geweldige kolf die eerder aangeschaft had moeten worden”

4. Easybaby draadloze borstkolf

Deze kolf beschikt over een digitaal display bovenop, 3 standen (expressie, massage en een combi modus) en de zuigkracht is op 12 niveaus in te stellen. De draadloze kolf werkt enkelzijdig. Een moeder laat weten dat dit voor haar “de perfecte kolf is voor haar avondjes weg. Kolven en optutten tegelijk!”.

5. Nutrea EasyFlow borstkolf

“Zonder twijfel gewoon kopen”, zo zegt een enthousiaste moeder. Zij omschrijft haar veelvuldige gebruik als geweldig en bijzonder effectief, aangezien ze met deze kolf een hogere opbrengst per keer heeft. Deze enkelzijdige kolf werkt op basis van 3 fasen, te weten: de massage fase, de kolf fase en de combinatie fase van de massage- en kolf fase. Naast de zuigkracht is bij deze kolf ook de snelheid aan te passen.

Nutrea EasyFlow borstkolf

6. Youha® Dubbele draadloze borstkolf

Deze borstkolf van Youha is zowel enkelzijdig en dubbelzijdig verkrijgbaar. Het geluidsniveau ligt op een wat hoger niveau en de kolf is iets groter dan gemiddeld. De kolf is bedienbaar via een app en beschikt over 3 standen, waarbinnen 10 vacuümniveaus te kiezen zijn.
“Eenvoudig en discreet onder je kleding te plaatsen en met een groot melkreservoir”, zijn enkele lovende gehoorde punten van feedback.

7. Evite Elektrische draadloze borstkolf

Deze handsfree borstkolf kun je kopen als eenzijdige of als dubbelzijdige variant. De batterij gaat tot 2 uur kolven mee. Deze kolf biedt 3 modi en 12 verschillende niveaus van zuigkracht. De siliconen borstschilden zijn zacht en flexibel.
“Zowel voor thuis als onderweg een prima kolf die goed in elke (voedings)bh past en makkelijk hanteerbaar is”, zo omschrijven meerdere moeders deze handsfree kolf.

Evite draadloze borstkolf
Evite Elektrische Draadloze Borstkolf – Handsfree & Draagbaar – BPA-Vrij – Dubbele Borstkolf – Roze

bol.com Bol.com €149,95 >
amazon.nl Amazon.nl €149,95 >
Laatste prijsupdate van Amazon was: juni 24, 2024 3:31 am

8. Felin handsfree borstkolf

Ontdek de Felin draadloze borstkolf, een lichtgewicht, handsfree oplossing die moeders helpt om moeiteloos te kolven. Met minder dan 40 dB is deze kolf opvallend stil, en biedt het 27 zuigopties om het natuurlijke zuigen van een baby na te bootsen. Na een oplaadtijd heeft het apparaat een gebruiksduur van 2 uur. Het bevat ook een anti-terugstroom systeem en een automatisch kolfprogramma voor gemak. Elk product wordt geleverd met een 180 ml opvangbakje, borstschildverkleiners in drie maten en een informatief E-book over kolven. De Felin borstkolf is 100% BPA-vrij en CE-gecertificeerd.

9. NurtureGoods Dual Efficient borstkolf

Deze kolf werkt efficiënt, dankzij de dual power motor die dubbelzijdig kolven mogelijk maakt. De zuigkracht bepaal je zelf en de kolf biedt daarbij keuze uit 9 standen. Ook beschikt deze kolf over de nieuwste massage (puls) technologie, waardoor je meer melk afkolft. “Goed betaalbare en prettig werkende borstkolf met vele extra’s die deze kolf compleet maken”. Dat is hoe deze kolf in gebruikservaringen naar voren komt. De ingebouwde accu laadt snel op en de kolf is te bedienen via een verlicht touchscreen display.

10. Perifit handenvrije borstkolf

Deze handsfree borstkolf is “een slimme en bovenal zeer effectieve borstkolf die alle twijfel wegneemt”, zo is in een gebruikerservaring van een jonge moeder te lezen. De kolf is krachtig en compact tegelijk, het geluidsniveau ligt laag en het gebruik is comfortabel. De melkproductie wordt extra gestimuleerd, dankzij de siliconen cups die met de borst meebewegen. De batterij is oplaadbaar en de kolf is in 2 standen en op 8 zuigniveau’s te gebruiken en te bedienen via een app.

Een vergelijking van de 10 handsfree kolven: Kies wat het beste bij jou past

Voordat je een handsfree borstkolf aanschaft, is het goed om te kijken waar jouw specifieke behoeften liggen. Ook je budget speelt natuurlijk een rol bij de definitieve keuze. Dit, tezamen met een vergelijking op basis van kwaliteit en gebruiksgemak, leidt tot het maken van de juiste keuze.

  • Enkel- of dubbelzijdig kolven? Vraag jezelf af hoe vaak je gebruik denkt te maken van een kolf. Als dit vaak is, dan kun je beter gaan voor een handsfree kolf die dubbelzijdig te gebruiken is. Dit gaat namelijk een stuk sneller. Voor incidenteel gebruik is een enkelzijdige handsfree, zoals de Easybaby borstkolf, een prima optie.
  • Aantal modi en standen Heeft het jouw voorkeur om gebruik te maken van verschillende fasen? Kies dan een handsfree kolf, waarbij je uit diverse modi kunt kiezen. Ook de zuigkracht verschilt sterk. Zo zijn er kolven met slechts een paar mogelijkheden, maar ook kolven die een zeer ruime keuze hebben. Dit laatste zie je terug bij de Vulpes draadloze kolf MAX.
  • De melkproductie Kolf je per keer veel melk af? Dan moet je een kolf hebben met een reservoir dat groot genoeg is. Zeker iets om op te letten, aangezien hier veel verschil in zit. Zo heeft de Youha® dubbele draadloze borstkolf grote reservoirs en zijn die van andere merken al snel kleiner.
  • Geluidsniveau Sommige vrouwen hebben moeite met het geluid dat een borstkolf doorgaans maakt. Geldt dit ook voor jou, kijk hier dan goed naar. Het zou immers zonde zijn als het je melkproductie tegenwerkt. Zo ervaar je mogelijk meer hinder van de Youha® Dubbele draadloze borstkolf, iets dat je van de Elvie of Vulpes draadloze borstkolf niet snel zult hebben.
  • Prijs-kwaliteitverhouding Tot slot is de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit zeker iets om op te letten. De handsfree kolven van Medela en Elvie vallen in het duurdere segment, maar het zijn dan ook absoluut merken die hun kwaliteit, alsmede hun betrouwbaarheid, ruimschoots bewezen hebben. Laat je budget dit niet toe? Dan zijn handsfree kolven, zoals de Felin handsfree borstkolf, de Nutrea EasyFlow, de Vulpes Goods Max en de Youha® Dubbele draadloze borstkolf uitstekende opties. Binnen de lagere klasse zijn de overige merken evengoed een prima keuze, al lever je hier doorgaans wel in op een stukje technologie en efficiëntie.

Het vergemakkelijken van het borstvoedingsproces met handsfree kolven

We hebben in deze blog de top tien handsfree borstkolven besproken. Hoewel ze allemaal het voordeel bieden dat ze jou in staat stellen tot multitasken, verschillen ze onderling toch. Wat dan ook de beste kolf voor jou is, is mede afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je voorkeur voor enkel- of dubbelzijdig kolven speelt hierbij een grote rol, naast de intensiteit van gebruik en natuurlijk de prijs die je bereid bent te betalen voor een handsfree kolf. Voor welke kolf je ook kiest; een handsfree kolf maakt het borstvoedingsproces een stuk makkelijker, dankzij de vrijheid en flexibiliteit die het biedt.

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.