Skip to content
Schommelstoel

De voor- en nadelen van een schommelstoel in de babykamer

Bij het inrichten van de babykamer denken veruit de meeste mensen ook aan het plaatsen van een heerlijke, maar bovendien praktische stoel. De nachtvoedingen zullen namelijk volop aanwezig zijn en hoe handig is het dan om een lekker plekje, naast het bedje van de kleine, te hebben? De schommelstoel is een zeer populaire soort. Lees hierover in dit blog meer.
BabyBaby
Minder dan 1 minuut minuten lezen

Inhoud

Het gebruik van de schommelstoel

Al jarenlang is de schommelstoel een gewild product onder zwangeren en kersverse ouders. Het staat niet alleen erg leuk, maar het is ook nog eens heel praktisch. Je zult zeker de eerste tijd heel wat tijd op de babykamer doorbrengen, al dan niet met je kindje aan de fles of aan je borst. Ook in de nachten gaat dit door wat er voort zorgt dat veel ouders kiezen voor een comfortabel plekje om deze momenten goed door te komen. Daar waar schommelstoelen vroeger voornamelijk van metaal en hout werden gemaakt, ligt tegenwoordig de focus naast degelijkheid ook voor een groot deel op het comfort. Dikke(re) kussens en een zachte bekleding zijn hiervoor dan ook erg belangrijk. Deze klassieke relaxstoel heeft dan ook steeds meer aan terrein gewonnen en is uit het beeld van de perfecte babykamer bijna niet meer weg te denken.

Musthave of toch niet?

Zoveel mensen, zoveel voorkeuren. Dit geldt dus ook voor de aanschaf van een schommelstoel in de babykamer. Er zijn tal van mensen die er bij zweren, maar er is ook een groep die er niets om geeft, het nut er niet van in ziet of zelfs spijt heeft van de aankoop. Hier geldt dus dat het echt een persoonlijke afweging is of dat de schommelstoel daadwerkelijk een prominent plekje op de babykamer krijgt. Maar hoe kom je nu tot de juiste afweging? Laten we de voor- en nadelen eens op een rijtje zetten:

De voordelen

 • De beweging voelt voor je kindje erg prettig en werkt kalmerend.
 • Het schommelen van de stoel bevordert de coördinatie van je kindje en heeft een positieve effect op de werking van de darmen.
 • Het is een manier om voor jezelf tot rust te komen, zeker gedurende de gebroken nachten.
 • Je kunt op een ergonomische manier voeden en je kindje wiegen zonder last te krijgen van je armen of rug.
 • Niet alleen voor de voedingen is het ideaal, maar ook om je kindje in slaap te schommelen, net als voor de momenten dat je jouw kindje een boekje wilt voorlezen.
 • Het maakt de aankleding van de kamer helemaal af.

De nadelen

 • Een schommelstoel neemt een behoorlijke ruimte in beslag wat niet altijd even handig is.
 • Veel ouders kiezen ervoor om toch op de eigen slaapkamer te voeden.
 • Veel schommelstoelen zien er leuk uit, maar zitten voor een langere tijd helemaal niet zo fijn of zijn niet ergonomisch genoeg voor het gebruik bij voedingen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Ben je overtuigd van de voordelen van een schommelstoel op de babykamer? Dan kom je bij het volgende punt, want waar moet je nu precies op letten als je er eentje koopt? Het aanbod schommelstoelen is ruim, waardoor dit ook nog een hele zoektocht kan zijn. Natuurlijk doe je er goed aan om gewoon eens te kijken naar de verschillende modellen en ‘proef te zitten’. Houd er echter wel rekening mee dat even zitten wel iets anders is dan uren in een stoel doorbrengen. Om de kans op plezier van je aankoop dus nog meer te vergroten, hieronder enkele tips:

 • Zorg voor een stoel die een hoge rugleuning heeft. Vind je het prettig om ook je hoofd te laten rusten, dan moet de rugleuning zeker hoog genoeg doorlopen.
 • Denk ook aan armleuningen. Op deze manier kun je je kindje goed ondersteunen en is het voor jezelf niet snel te zwaar.
 • De mate van comfort moet voor jou prettig zijn. Eventueel kun je een kussentje toevoegen, maar je kunt ook gaan voor een model met vaste kussens.
 • De stoel moet niet te diep zijn. Als je kindje bijvoorbeeld in je armen in slaap is gevallen, wil je wel eenvoudig op kunnen staan.

Assortiment schommelstoelen

Een schommelstoel is dus een klassieke aanwinst voor elke babykamer. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar zorgen ook voor een rustgevende beweging die je kindje kan kalmeren en/ of in slaap kan sussen. Als je op zoek bent naar de perfecte schommelstoel voor jouw babykamer, bekijk dan onze selectie schommelstoelen. Neem dus snel een kijkje en vind de perfecte schommelstoel voor de babykamer van je kindje.

Bussandri Exclusive - Schommelstoel stof mosterdgeel

vidaXL Schommelstoel stof mosterdgeel

Schommelstoel stof donkergrijs

vidaXL Schommelstoel stof donkergrijs

Dit artikel is geschreven door: 

Renate

De komst van een kindje kan erg overweldigend kan zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste items voor je babyuitzet. Dit heb ik zelf ook gemerkt bij mijn eigen zwangerschappen. Om dit proces makkelijker voor nieuwe ouders te maken duik ik diep in de reviews, onderzoeken de kenmerken en de voor- en nadelen van elk product. Het is mijn doel om het proces van het kiezen van een babyuitzet voor jou zo eenvoudig, stressvrij en voordelig mogelijk te maken.